látnivalók & kultúra

szerkesztés

Barabási Albert László és a TOP 10

Program adatai

  • Vaszary Galéria

  • Facebook

    Facebook

  • 2020. október 24., szombat 17:00

Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató tárlatvezetésében a hálózati gondolkodás közös metszetébe kerül a művészet és a tudomány. Október 24-én, szombaton 17:00-tól a kezdetben szobrásznak készülő Barabási Albert Lászlót láthatjuk, illetve hogy milyen különleges szálak fűzik a TOP 10 – magyar kortárs című kiállításhoz. Dr. Beke László koncepciójának megszületését ugyanis nagyban inspirálta Barabási sikerkutatása.

Beke László, a kiállítás kurátora 2014 és 2018 között a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, a kurátorokat képző képzőművészet-elmélet tanszékén listáztatta az elsőéves hallgatókkal a tíz legfontosabb kortárs magyar képzőművészt. Az így felgyülemlett mintegy 1500 szavazócédulából, megközelítőleg 600 névből állt össze a kortárs magyar képzőművészek toplistája.

A TOP 10 című kiállításon Bak Imre, Birkás Ákos, Bukta Imre, Fehér László, Ilona Keserü Ilona, Lakner László, Maurer Dóra, Szűcs Attila, Szöllősi Géza és a Kis Varsó művészpáros alkotásai szerepelnek, amely egyben a tízéves galéria évfordulójára is reflektál.

Hasonló tartalmak

Admin mode