Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Június 29. és 30. között már ötödik alkalommal gyűlnek össze a Bohém Légyott résztvevői a Szent György-hegyen a Gilvesy Pincészetnél, hogy balatoni panorámával és éjszakába nyúló fesztivállal búcsúztassák el a júniust. Az eddigi évek nagy érdeklődésére való tekintettel a szervezők idén úgy döntöttek, hogy a Légyott kiegészül egy szakmai nappal, ahol a szakmai közönség mellett várják a borranjongókat is!

A szakmai nap létszáma korlátozott: a szimpóziumra összesen 150 látogatót várnak a szervezők!

A két napra bővült bohém programot egy szakmai szimpóziummal indítják a Légyott szervezői június 29-én, ahol magyar és külföldi vulkanikus termelőkkel és a Volcanic Wines of Pannonia borászaival találkozhattok. A nap folyamán különféle témákban rendezett szimpóziumokkal és borkóstolási lehetőséggel készülnek, amelyek középpontjában a vulkanikus területen termesztett borok állnak és a napot egy bohém gourmet-vacsorával zárják. 

PROGRAM

június 29. (péntek)

  • 14:40 Bohém -1 Szimpózium
  • 15:00 Tóth Patrícia: Etna – Egy dinamikus terroir 
  • 16:30 Ursula Heinzelmann: Vulkanikus borok és helyi sajtok
  • 16:30 Alex Maltman: Kalauz borrajongóknak a vulkanikus talajról
  • 18:00 Borkóstoló a Volcanic Wines of Pannonia borászaival és boraival
  • 20.30 Ültetett vacsora négyfogásos menüvel, borkísérettel és a Zrínyi Pop zenekarral
Az előadások angol nyelvűek.

június 30. (szombat)
  • 18:30 Kapunyitás
Zenei felelősök
  • Freedom Café duo
  • Parno Graszt 
  • DJ Kölyök

Hasonló tartalmak

Gasztró

Karácsonyi Forgatag a Kingra Kamrájában

Gázgombák ki, sparhelt, grillek, örömtűz be, kezetekbe forralt bor vagy tea, esetleg egy pohár habzóbor, arcotokba BBQ sonka, melengető zöldségragu, bárányburger vagy csak egy bárányleves. Ilyen gasztroélményekkel várnak december 16-án a Kinga Kamrája farmon szervezett karácsonyi forgatagra, amely idén egy teraszavató ünnepség is lesz egyben. A kedvenc kézművesek a portékájuk legjavát hozzák magukkal, lesz chilli, lekvár, szörp, sütik, méz és még sok más érdekesség, kizárólag helyi kézművesektől, termelőktől.

Shopping Gasztró

tMK & Friends XMAS Shopping & Brunch

Egy újabb repertory shoppingra készülhetünk a pesti oldalon, méghozzá egy olyan izgalmas és tágas helyszínen, mint a Kastner Kommunity, ahol december 16-án és 17-én várnak egy kellemes hangulatú karácsonyi shoppingra. A Kastner Kommunity egy találkozóhely, kávézó, közösségi- és munkatér, galéria, ahol érdemes a karácsonyi ajándékok beszerzését összekötni egy brunch-csal is.

Éjszakai élet

The Project: Unity6

Töretlenül robog tovább az Unity téli szezonja. A széria hatodik része december közepén egy erős hármas fogattal teszi még magasabbra a lécet. Az Afterlife és Innervisions kiadók vezéregyénisége Konstantin Sibold vezeti a triumvirátust, mellé érkezik az Anyma-val közösen készített Syren atyja: Rebuke, ráadásnak pedig a Vasúttörténeti Park óriásit dobbantó közönségkedvencét, az Omnya duót hívták meg a szervezők. A Várkert rendezvénytermének közepén továbbra is ott trónol majd az átlátszó ledfallal borított körszínpad, egy rakás robotlámpával és vizuális effekttel.

Szabadidő Kultúra

Múzeumok karácsonya 2023

A Magyar Természettudományi Múzeum, karöltve a Budapesti Történeti Múzeummal, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeummal, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal, a Magyar Nemzeti Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral megszervezi december 16-án a Múzeumok karácsonyát. Az intézmények különböző ünnepi hangulatú előadással és foglalkozással készülnek: megtudhatjuk például, hogyan zajlott a reformkorban az ünnep, kipróbálhatunk egy 100 éves szaloncukorpapír-rojtozót és lesz adventi barkácsműhely is kicsiknek-nagyoknak!

Neked ajánlott

A