A balatonlellei BL YachtClub BorDuó-sorozatának második állomásán Laposa Bencét, a badacsonyi Laposa Borbirtok képviselőjét északról, délről pedig Bujdosó Ferencet a helyi Bujdosó Pincészetből látják vendégül egy borvacsora keretében április 7-én, szombat este.

A borokhoz a yachtclub séfje készít különleges menüt:

  • Francia sósvaj, taggiasca olivaolaj és házi kenyér – Bujdosó Kapitány / Laposa Rosé
  • Spárga, turbolya, eper salsa és karamellizált „picandou” – Laposa Illatos / Bujdosó Cirkáló
  • Kacsaesszencia, enoki gomba, fűszeres kacsahús és brick tészta – Bujdosó Nemere / Laposa Pino 
  • „Harcsarizottó”: haltej ropogós bundában, rizottó, halászléjus, tejfölhab – Laposa 4 Hegy / Bujdosó Katamarán
  • „Nyúltrilógia”: pecsenyehús-pasztinák, nyúlmáj, dió, medvehagyma, burgonya, nyúlkolbász és almamustár – Bujdosó Sirocco / Laposa Kéknyelű
  • Amarula-csokoládétorta, kávés szivacspiskóta, fűszeres narancs és házi fagylalt – Laposa Zeus / Bujdosó Kokas