Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A kb. 2 órás séta fókuszában a párját ritkító gazdagsággal feldíszített inotai művelődési ház áll, ahol átérezhetitek a kései 50-es évek egyedülálló művészeti atmoszféráját. Az azóta műemlékké nyilvánított épület ma már csak színházi és filmforgatási helyszínként működik. A séta során az egykori erőmű építése idején debütált világtalálmány, HellerForgó hűtőberendezés művészileg is értékelhető szépségű épületegyüttesét is láthatjátok.

Fontos: ezen a sétán kizárólag a Béke Művelődési Központot és az 1. számú hűtőtornyot járjátok be, az erőmű teljes területét a Csúcs volt Inotán című sétán fedezhetitek fel.


Részvételi díj: 4900 Ft / fő, az online regisztrációval egy időben fizetendő. A részletekért ide kattintsatok!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók & kultúra

Idegenvezetők világnapja a Veszprémi Érsekségben

Különleges helyszínt fedezhettek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának keretein belül. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” megtekinthetitek a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét.

Látnivalók & kultúra

Emlékgép – helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban

Az Emlékgép című helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeum elmúlt 150 évet felölelő gyűjtőmunkáján alapszik, melynek köszönhetően Veszprém gazdag történeti és művészeti múltjának emlékeiből most először egy átfogó, a város teljes történetét bemutató kiállítás jöhetett létre.

Látnivalók & kultúra

Lefkovicsék gyászolnak

A Lefkovicsék gyászolnak c. filmet a veszprémi Audiovizuális Centrumban február 22-én és 25-én is vetítik.

Látnivalók & kultúra

Attalai kiállítás

Attalai Gábor az 1960-as évek elején fellépő magyarországi művésznemzedék legfontosabb művészei közé tartozik. Pályája elején, miután 1958-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, a Zuglói Körhöz is lazán kapcsolódva, a Párizsi Iskolához is köthető absztrakt festményeket alkotott, mindemellett igen korán a magyarországi textilművészet egyik kulcsfigurájává vált.

Neked ajánlott

A