"Egy Faithless koncerten éppúgy látni 65 év körüli szerelmespárokat, mint sikoltozó tinédzsereket vagy harmincas éveikben járó fiatalokat, akik áhítattal hallgatják a zenénket, fellépéseinken lehunyt szemmel merülnek el gondolataiban vagy éppen rázzák az öklüket, amikor az általuk imádott dallamok csendülnek fel. Nincs olyan, hogy tipikus Faithless rajongó, és ezt imádom." Maxi Jazz kijelentésére minden bizonnyal a Faithless július 11-ei MasterCard Balaton Soundos fellépése sem fog rácáfolni.

A népes hazai rajongótáborral rendelkező elektronikus zenei formáció eddigi magyarországi jelenésein rendre nagy tömegek gyűltek össze, hogy életkori, nemi és műfaji kötődéseiket feloldva tombolják ki magukat az olyan halhatatlan albumok legjobb tételeire, mint a Sunday 8PM, az Outropspective, a No Roots vagy a The DanceMaxi Jazzék Intézmények számítanak az elektronikus tánczene világán túl, több mint tizenötmillió lemezt adtak el és 2015-ben lesz húsz éve, hogy megalakultak.


A Maxi Jazz, Rollo és Sister Bliss által alapított londoni elektronikus zenei alakulat karrierje során olyan generációs határokat felszámoló, intelligens house-slágerekkel hódította meg a dance chartokat, mint az Insomnia, a God Is A DJ, az I Want More vagy a We Came 1, emellett szinte megállás nélkül járta a világot, hogy eljuttassa a bolygó népeinek a modern partyzene igazságát. Hihetetlenül szuggesztív, önfeledt bulizáshoz és lélektisztító meditációkhoz egyaránt kiválóan alkalmas, politikailag sosem korrekt tánczenéjüket, békét és szeretetet hirdető tanításaikat legutóbb négy évvel ezelőtt, a The Dance című albumon tették közzé. Azóta viszonylagos csend állt be a Faithless univerzumában, de mint tudjuk, a remény a hal meg utoljára: a Faithless rajongók hite örökéletű, és most hőseik újra itt vannak, ráadásul fellépnek az idei Soundon!