Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Barlangok Hónapja alkalmából március 18-án ingyenes vezetett túrán vehetünk részt Szentgálon, ahol megismerhetjük a helyi barlangrendszert és az országban egyedülálló tiszafás természetvédelmi területet.

Geotúra a Szentgáli tiszafás természetvédelmi területen

Bánd (Bándi-patak és a bővizű Séd összefolyása, vízimalom, faluház impozáns ősmaradványai) ➝ Esseg-vár (kilátópont, különleges sziklaalakzatokkal és kisebb barlangüregekkel, a hévizes tevékenység bizarr oldásformáival) ➝ Szentgáli tiszafás természetvédelmi terület (tanösvény)

Találkozási hely: Bánd, Szent Anna róm.kat. templom (GPS: 47.121870, 17.785177), március 18. (szombat), 10:00 óra
Hossza: 3 km, ~ 3,5 óra
Nehézség: könnyű

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul!

Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon (2017. március 17., péntek) 16:00 óráig.

Jelentkezés és további információ:
Sárdy Julianna
+36 30 491 0061
sardy1@bfnp.hu

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A