Január 12-én, szombaton tartja hagyományőrző disznótorát a köveskáli Mi a kő – Káli-medencei Borok Háza: a program tartalmazza az egész napos étkezést, a korlátlan tea- és forraltbor-fogyasztást, valamint a reggeli pálinkát.
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Program
- 7:00-tól a reggeli pálinka után a böllér munkáját figyelik meg a résztvevők, de aki a disznó „megbökését” kihagyná, az a pörzsölésnél bekapcsolódhat, természetesen a „megerősítő” pálinka után, amit friss, meleg pogácsa és forralt bor kísér.
- 10:00 körül reggeli „disznóságokat”, azaz a resztelt májat, a sült vért és egyebeket lehet svédasztalon megkóstolni.
- 12:00-től olyan hagyományos fogásokat lehet megkóstolni, mint az orjaleves, a toros káposzta és a sült hasaalja.
- A böllér által darabjaira bontott sertésből ezután készül a hurka és a kolbász, amelynek készítésében bárki segédkezhet.
- Vacsorára elkészül a hurka és a kolbász és érdemes a „kvaterkázásra” készülni.