Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Idén második alkalommal rendezi meg a Kereked Vitorlás Klub a Klasszikus Kupa Pályaversenyt augusztus utolsó hétvégéjén. A verseny mellett kulturális programokkal várják a vitorlázás szerelmeseit.

A Balatonon egy helyen, világviszonylatban is elismerésre méltó számban és minőségben találhatóak meg a háború előtt épült, és időközben felújított, vagy klasszikus formában újraalkotott versenyhajók, köztük a híres schärenkreuzerek, a korai olimpiákról ismert nemzetközi méter jachtosztály tagjai, cirkálók , valamint dragonok, jollék és folkeboatok (együttesen a „Klasszikus Flotta”). 

A Klasszikus Flotta rangjának méltó elismerésére jött létre a Kereked Klasszikus Kupa, melynek a célja rövidtávon az egységes formájú klasszikus tavi hajók számára egy rangos hétvégi pályaverseny felállítása.

A parton kulturális programokkal várják a versenyzőket és a látogatókat.
18:00 Vacsora a Kereked Klubházban Csopakon
18:45 Múltidéző pódiumbeszélgetések Tuss Miklóssal és Dulin Jenővel
Párhuzamos borkóstolás (Jásdi, Petrányi, Homola pincészet)
19:30 Fahajók és fahangszerek: Roma Hungaricum Művészegyüttes fellépése
A versenyt július 27-én fakupás díjkiosztó zárja.

Hasonló tartalmak

Látnivalók & kultúra

Idegenvezetők világnapja a Veszprémi Érsekségben

Különleges helyszínt fedezhettek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának keretein belül. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” megtekinthetitek a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét.

Látnivalók & kultúra

Emlékgép – helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban

Az Emlékgép című helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeum elmúlt 150 évet felölelő gyűjtőmunkáján alapszik, melynek köszönhetően Veszprém gazdag történeti és művészeti múltjának emlékeiből most először egy átfogó, a város teljes történetét bemutató kiállítás jöhetett létre.

Látnivalók & kultúra

Lefkovicsék gyászolnak

A Lefkovicsék gyászolnak c. filmet a veszprémi Audiovizuális Centrumban február 22-én és 25-én is vetítik.

Látnivalók & kultúra

Attalai kiállítás

Attalai Gábor az 1960-as évek elején fellépő magyarországi művésznemzedék legfontosabb művészei közé tartozik. Pályája elején, miután 1958-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, a Zuglói Körhöz is lazán kapcsolódva, a Párizsi Iskolához is köthető absztrakt festményeket alkotott, mindemellett igen korán a magyarországi textilművészet egyik kulcsfigurájává vált.

Neked ajánlott

A