Keresés EN

látnivalók & kultúra

Kurt Klagsbrunn / Fotókiállítás Brazíliáról és a Száműzetés öröksége

Két kiállítást is megnézhettek szeptemberben, a veszprémi Művészetek Házában. Az egyik Kurt Klagsbrunn osztrák, zsidó származású fotóművész képeit mutatja be, aki a II. világháború idején Bécsből Brazíliába emigrált. A kiállítás Klagsbrunn monumentális munkásságából ad ízelítőt, a kiválasztott fényképek az 1940-es évektől az 1960-as évekig terjedő időszakban készültek, dokumentációs és művészi jelentőségük mellett bemutatják az idegen földre érkezés élményét.

A száműzetés öröksége (1933–1945): Brazíliában maradandót alkotó II. világháborús menekültek című kiállítás a Brazil Nagykövetség és a brazíliai Stefan Zweig Ház közös szervezésében valósult meg. 38 külföldi, többségében európai zsidó menekültet mutat be, akik kiemelkedőt és maradandót alkottak Brazíliában többek között a zene, a fotóművészet, a színház, az irodalom, a műfordítás, a közgazdaságtan, a tudomány, a vizuális művészetek, sőt még a futball területén is.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A