Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Aktív

Egy teljesen új nyomvonalon is körbetekerhetjük a Balatont

Egy 400 kilométer hosszúságú, nem hagyományos kerékpárúton vezető, de kitáblázott útvonalon is körbetekerhetjük a Balatont.

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park gondoskodik arról, hogy a Balaton partján se maradjunk izgalmas programok nélkül. Az egyhetes programsorozat alatt látogassatok el Hegyestűre, Csopakra, Vörsre, Gyenesdiásra és a Lóczy-barlanghoz.

Programok

Június 15. Hegyestű
A Geológiai Bemutatóhelyen kőzetes játékok és feladatok várnak kicsikre és nagyokra, akik a fák árnyékában egy vulkános geomesét is meghallgathatnak. Az asztaloknál kirakók, színezők és térbeli képeslapok elkészítése közben lehetőség nyílik arra, hogy a látogatók közelebb kerüljenek a hajdani tűzhányók mozgalmas világához. (Jelentkezési határidő: június 12. 16 óra)

Június 16. Csopak
A BFNP Igazgatóságának kertjében átfolyó patak vízvizsgálatán vehetnek részt a jelentkezők és vezetett túra keretében megismerhetik a Pele tanösvényt is, amely 2013. Év Ökoturisztikai tanösvénye lett Magyarországon. (Jelentkezési határidő: június 15.)

Június 17. Vörsi tájház

Június 18. Balatonfüred - Lóczy-barlang
A látványos mészkőrétegeket és oldási formákat, borsóköveket is rejtő Lóczy-barlang mélyének meglátogatása izgalmas, hűs időtöltés. A barlangban tett séta után a bejáratnál a legkisebbeket barlangokról, karsztos területek élővilágáról szóló geomesével és játékos foglalkozással szórakoztatják. (Jelentkezési határidő: június 17. 16:00)

Június 18-19. Kis-Balaton

Június 19. Gyenesdiás
Szentjánosbogár túrára invitál mindenkit a Nemzeti Park Igazgatóság. Az éjszakai túra során a gyenesdiási Nagymezőtől a Csider-völgy, Vadvízárok, Büdöskút érintésével a Pető-hegyen álló Berzsenyi-kilátót is felkeresik a túrázók.

Június 21. Tihany - Levendula Ház Látogatóközpont
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba, a Levendula fesztivál egyik helyszínére. A látogatók nap folyamán egy zenész közreműködésével megismerkedhetnek a magyar népi hangszerek széles kínálatával, kipróbálhatják őket, részt vehetnek közös éneklésben. A zenei foglalkozáson a részvétel díjtalan!

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A