éjszakai élet

szerkesztés

Művészetek Völgye 2021

Program adatai

Július 23. és augusztus 1. között, egy év kihagyás után, ismét vár minket a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye. Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend idén is megtelik élettel: több mint 1800 programmal, könnyűzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, képzőművészeti és irodalmi eseményekkel, kiállításokkal, biciklis és gyalogos túrákkal és rengeteg újdonsággal készülnek a szervezők. Az idei év az újranyitás öröme mellett az emlékezésről, ünneplésről is szól, a jubileum alkalmából különböző helyszíneken minden korábbi fesztiválévből újra műsorra kerül egy-egy népszerű program.   

Idén sok új helyszínt köszönthetünk: először nyit saját udvart Vecsei H. Miklós és a POKET-közösség, új helyszínt indít a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Petőfi Udvarban, és magyar szerzők műveit viszi színpadra az Újszínház, az újSZÍNpadon. Kapolcs új főterére költözik a kézművesvásár és a Nemzeti Filmintézet, a Hello Wood által épített Pajta-Mozgó filmszínházba, a felújított MűvészVölgy Kúria pedig a Filmarchívum otthona lesz. A Völgyező Kalapos Kertbe a MANK Artporta költözik be, az Analóg Udvarban a fotózás alapjaival ismerkedhetnek az érdeklődők. Egy napra az Operaház is a Völgybe érkezik, kamionon hozzák el Donizetti vígoperáját, a Szerelmi bájitalt. Új játékteret nyit a Hagyományok Háza, és sokunk örömére visszatér a Művészetek Völgye programjába a Klastrom, az ikonikus templomrom fényfestészeti alkotásokkal minden este egyedi hangulatot kap.  

A 10 napos fesztivál alatt az ország előadóművészeinek színe-javával találkozhatunk: a nagyszínpadon fellép például a 30Y, a Csaknekedkislány, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél, Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi.   

WLB-tipp: További programokért olvassátok el ajánlónkat, vagy böngésszétek a Művészetek Völgye megújult honlapját

Hasonló tartalmak

Admin mode