Open Water Tournament (OWT) címmel indul nyíltvízi úszóverseny-sorozat júniusban: a versenyzők nyáron a Balatonban, a Dunán és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára a tudásukat. A sorozat első megállója június 26-án lesz a Fűzfői-öbölben. Az amatőrök 3, a profik 9 km-en próbálhatják ki magukat, nyár végére pedig kiderül, kik Magyarország legjobb nyíltvízi úszói.

Az Open Water Tournament célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben – nemcsak a profik számára. A starthoz buszokkal érkeznek az úszók. Egy helyszínen maximum 1000 fő versenyezhet, az indulók egyéni időpontok szerint regisztrálhatnak és egyesével, 15 másodpercenként rajtolnak, ezáltal elkerülhető lesz a tömeg szárazföldön és vízen egyaránt. A szervezők úszófolyosókat alakítanak ki, hogy minimalizálják a bójakerülgetést és a vízben sétálást, hiszen a lényeg az úszás. Az OWT versenyzőinek nem lesz más dolga, mint a saját teljesítményükre figyelni.

A következő megmérettetésnek Paks ad otthont július 17-én, ahol 7 és 15 kilométeres nyílegyenes pályán versenyezhetnek az indulók kiváló vízi biztosítás mellett. Az utolsó felvonásra pedig augusztus 21-én kerül sor Gyékényesen, a Kotró bányatóban, amely 15 méteres mélységével a búvárok kedvelt úticélja. 

Az OWT-t a Budapest Urban Games-t 2014-ben megalapító csapat indítja útjára. Évek óta a belvárosi Duna-átúszás a Budapest Urban Games, vagyis az utcalimpia legnépszerűbb sporteseménye, amelyre napok alatt megtelt a regisztráció.

További információ: http://openwater.hu/

 

Hasonló tartalmak

Admin mode