Keresés EN

Aktív

Őszi tájséta a Pécselyi-medencében

Október 28-án, szombaton tájsétára indulhattok a Pécselyi-medencében. Az útvonal a Pécsely-patakkal körülvett református templomnál kezdődik, majd a középkori Zádorvárhoz vezet az út, ahonnan pazar kilátás nyílik a medencére és Tihany irányába. Lefele ereszkedve már a Balaton érezteti mediterrán hatását: kis szőlőbirtokok, népi jellegű pincék és présházak, majd Nemespécsely műemlék épületei mellett haladhattok el.
 
A túrán sok érdekességre fény derül a település múltjáról, a szőlőművelés helyi sajátosságairól, parázs birtokvitákról. Emellett olyan geológiai különlegességeket is megvizsgálhattok, mint a Nosztori mészkőbe fúródó tűzlencsék, vagy a Balaton-felvidék egyik legnagyobb tektonikai mozgása következtében kialakult tektonikai sík.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Aktív

Csobánc meghódítása holdfényben

Mi a Keszi név eredete? Mit rejt Gyulakeszi temetője? Mi az a Széna-eregető? Honnan ered a Csobánc név? Mit mondtak a várvédő csobánci nők a labancnak?

Aktív

Túra a Szent György-hegyen

A Szent György-hegy a Tapolcai-medence egyik legizgalmasabb geológiai „alkotása”. A medence közepén fekvő vulkán geológiai csodáival, valamint páratlan természeti és gazdag kultúrtörténeti értékeivel szuper túracélpont. Március 16-án erről győződhettek meg ti is, egy 8,5 km és 4 óra hosszú túra során: megismerkedhettek a Sárkány történetével és megtudhatjátok, hogy valóban jégbarlang-e a Jégbarlang.

Látnivalók & kultúra

XI. Füredi Tavaszi Fesztivál

Március 15. és 17. között, a tavaszi hosszú hétvégén tartják a XI. Füredi Tavaszi Fesztivált, amelynek keretében ismét megelevenedik az 1848-as forradalom a reformkori városrészben: a szabad alkotás élményébe feledkezhetünk bele a Huray-villa romantikus kertjében, de lesz fáklyás felvonulás, bábszínházi előadás is.

Gasztró

„Gyereknek bátor” – Beck Zoli koncertvacsora

Március 15-én Beck Zolival hangolódhatunk a tavaszra a Kalózban, a Taste Balaton Fesztivál keretein belül. Az egy szál gitáros dalok mellé extra balatoni borsor jár, valamint a Kalóz gourmet fogásai: harcsa ruszli, kucsmagomba capuccino, vászolyi sajt, ropogós körömpörkölt, medvehagymás burgonypüré, és más finomságok.

Neked ajánlott

A