Augusztus 7-8-án negyedik alkalommal rendezik meg Paloznakon a Jazz és Bor Pikniket. Tavaly mi is ott voltunk, ezért bátran merjük állítani, hogy ez a nyár egyik leghangulatosabb programja lampionok alatt andalgó emberekkel, sok tánccal és finom balatoni borokkal.

Idén két színpaddal és tizenkét koncerttel készülnek a szervezők, fellép a Barabás Lőrinc Quartet, jön a Jazzanova, az Amoeba és a szaxofonlegenda Candy Dulfer.

Jegyvásárlás: ITT

Program

Augusztus 7.

T-Systems nagyszínpad

  • 19:30 Fábián Juli & Zoohacker
  • 21:30 Jazzanova
HOMOLA Pincészet színpad
  • 20:15 Pribojszki Band
  • 22:15 Little G. Weevil
Augusztus 8.

T-Systems nagyszínpad
HOMOLA Pincészet színpad
  • 20:15 Gubás Gabi és zenekara
  • 22:15 Barabás Lőrinc Quartet


Paloznak a Balaton északi partjának egyre többek által ismert kincse: mivel nem a parton van, kisebb az átmenő forgalom, így megőrizte rejtett szépségeit és érintetlenségét. A falu központja a Paloznaki Tájház, melynek udvarán a település minden jelentős eseményére sor kerül, így a rendezvény egyik színpada is a Tájház udvarán kap helyet, a másik színpadnak pedig a – szintén központi helyszínnek számító – műfüves focipálya.

A Paloznaki Jazz és Bor Piknik a Balaton-felvidék különleges programja, a minőséget képviselő, elsősorban a középkorosztályt megszólító hiánypótló törekvés. A program gerincét a hazai jazz élet legkiválóbb előadói mellett nemzetközi sztárokat is felvonultató zenekarok koncertjei jelentik – a jazz különböző ágai a világzenétől a swingen át, a fúziós projektekig main stream és különlegesebb átértelmezések egyaránt képviseltetik magukat. Emellett vizuális - képzőművészeti performance-ok, gyermekprogramok, családi aktivitások várják a látogatókat.


A piknik hangulatot piknik kosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka ) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

Program:

A T-Systems nagyszínpadon péntek este az Amoeba, Fábián Juli & Zoohacker, majd a nemzetközi jazz fesztiválok egyik legnagyobb sztárja, a Jazzanova ad koncertet. Szombaton az Infinity kezdi az estét, utánuk a Soul Surge következik, majd egy igazi jazz csillag lép színpadra: a szaxofonlegenda, Candy Dulfer perdíti táncra a közönséget.

A Tájház udvarán a Homola Pincészet színpadon pénteken a Marosi Zoltán Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, majd Little G. Weevil lép fel. A szombat Myra Monoka live act-jével indul, majd Gubás Gabi és zenekara valamint a Barabás Lőrinc Quartet ad koncertet. Idén új helyszínnel bővül a fesztivál: a Jazz Teraszon a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékei lépnek fel, valamint a fellépő zenészeknek lehetőségük lesz random örömzenélésre és akár alkalmi formációk kipróbálására is. 


Jegyek:

Fesztiválbérlet július 15-ig: 8900 Ft
Fesztiválbérlet a helyszínen: 11500 Ft
Napijegy: 6900 Ft