Balaton, Nyár, Szerelem – a budapesti Pintér Galéria és Aukciósház idén is „vitorlát bontott” Balatonfüreden, hogy megrendezze nyári tárlatát és aukcióját. A Vaszary Galériában már látogatható az augusztus 13-i élő árverést megelőző kiállítás, amely ezúttal 350 – klasszikus, 20. századi modern és kortárs – válogatott műalkotásból állt össze.

Az aukció tételei között feltűnik többek között Czene Béla a badacsonyi mólón sétáló modern nőalakokat megörökítő kompozíciója, Varga József strandjelenete, vagy Rökk Károly színes sátrakkal teli szántódi kempingje. A kortárs műalkotások közül az aukció egyik  különlegessége Weiler Péter Balaton-„szelet” című közel 2 méteres vitorlása lesz. De a háború utáni – jelenleg a műtárgypiacon legértékesebb alkotásokkal bíró – magyar művészek, Reigl Judit, Bak Imre, Konok Tamás, Fajó János és Nádler István sokszorosított grafikái is feltűnnek a művek között.

Az árverés teljes anyaga böngészhető az aukciósház honlapján. A kiállítást a Vaszary Galéria két külön termében, hétfőtől vasárnapig 10-18 óra között látogathatjuk. A minden érdeklődő számára nyitott, élő aukcióra augusztus 13-án, szombat este 18 órától kerül sor szintén a Vaszary Galériában.  

Hasonló tartalmak

Admin mode