Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

2022-ben a Vaszary Galéria átalakul egy modern művészeti múzeummá. Ha mostanában nem jártok Balatonfüred felé, ne aggódjatok, ugyanis a Fővárosi Képtár gyűjteményéből kiválogatott, száz évet felölelő kortárs műveket egészen 2023. január 8-ig nézhetitek meg. Rippl-Rónai József már életében is elismert művész volt hazai és nemzetközi szinten, ahogyan ma Maurer Dóráról is elmondható ugyanez, akinek a közelmúltban Londonban, a Tate Modern-ben nyílt önálló tárlata. A két „végponton" keresztül megismerhetitek a 20. századi magyar modern művészettörténetet, ami klasszikusnak számító és ritkán látható alkotásokat egyaránt felsorakoztat, olyan alkotóktól, mint például Ferenczy Károly, Aba Novák Vilmos, Czóbel Béla vagy Egry József.

A jegyárakat a Vaszary Galéria weboldalán találjátok.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók & kultúra

Idegenvezetők világnapja a Veszprémi Érsekségben

Különleges helyszínt fedezhettek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának keretein belül. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” megtekinthetitek a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét.

Látnivalók & kultúra

Emlékgép – helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban

Az Emlékgép című helytörténeti kiállítás a Laczkó Dezső Múzeum elmúlt 150 évet felölelő gyűjtőmunkáján alapszik, melynek köszönhetően Veszprém gazdag történeti és művészeti múltjának emlékeiből most először egy átfogó, a város teljes történetét bemutató kiállítás jöhetett létre.

Látnivalók & kultúra

Lefkovicsék gyászolnak

A Lefkovicsék gyászolnak c. filmet a veszprémi Audiovizuális Centrumban február 22-én és 25-én is vetítik.

Látnivalók & kultúra

Attalai kiállítás

Attalai Gábor az 1960-as évek elején fellépő magyarországi művésznemzedék legfontosabb művészei közé tartozik. Pályája elején, miután 1958-ban végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, a Zuglói Körhöz is lazán kapcsolódva, a Párizsi Iskolához is köthető absztrakt festményeket alkotott, mindemellett igen korán a magyarországi textilművészet egyik kulcsfigurájává vált.

Neked ajánlott

A