aktív

szerkesztés

Women On Water Hungary a Kékszalagon

Két ismert zászlóshajóval népszerűsíti a női vitorlázókat és a vegyes csapatokat a Women On Water Hungary (WOW) a július 22-én, csütörtökön Balatonfüredről rajtoló 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon. Az egyik legismertebb balatoni cirkáló, a 75-ös cirkáló Sirocco és a Soponyai Géza építette Nautic 44 CR típusú vitorlás, az Avatar egyaránt nőkkel a fedélzeten vág neki Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyének.

A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 160 kilométer. Persze a vitorlások nem egyenes vonalban teszik meg a távot: úgy navigálnak, hogy a lehető legrövidebb idő alatt célba érjenek. A rajt- és célvonalat a balaton­füredi kikötő előtt tűzik ki, a kettő között pedig számos fix megállóhelyet kell érinteniük a versenyzőknek hajóikkal – olvasható a verseny lelírásában.

A Women On Water Kékszalaghoz kapcsolódó kampányának a célja és üzenete az, hogy népszerűsítse, bemutassa a vegyes csapatokat. A kampány részeként minden vegyes csapatnak WOW-zászlót ajándékoznak, amellyel jelezhetik, hogy női versenyző is vitorlázik a hajón, vagy kizárólag nőkből álló csapattal vágnak neki a versenynek.

A magyar vitorlázó nők 2020 januárjában alapították a Women On Water Hungary közösséget annak érdekében, hogy segítsék a nők hajózásba, vitorlássportba történő bekapcsolódását. 

Hasonló tartalmak

Admin mode