Ezen a nyáron nem ritka, hogy az esőfelhők, vagy a túl hideg, túlságosan hullámzó víz miatt kell B-tervet találni a strandolás helyett. Ez alól kivételt képeznek az élményfürdővel és gyerekmedencével rendelkező partszakaszok, ahol az egész család élvezheti a strandolást akkor is, ha nem tökéletes az időjárás, vagy ha túl hideg a víz. Öt ilyen strandot mutatunk.

1/5

Napfény Strand

Napfény Strand Balatonlelle központjához tartozó partszakaszon, akeleti irányban található. A part végig homokos, ráadásul a leghosszabb lídós strand címért Lelle komoly versenyben van Fonyóddal. De nem csak emiatt és a sekély víz miatt imádják a kisgyerekes családok a helyet: a sodrófolyosós, masszázsfallal ellátott élményfürdő, a három medence és a három óriás hullámcsúszda minden családtagot lefoglal. A parton a strandfocitól a strandröplabdáig sokféle játék van, és játszótérből sincs hiány. 

Családi jegy: 22003700 Ft, az élménymedencére és a csúszdára más árak vonatkoznak. A részletek itt láthatók

2/5

Buborék Vízikalandpark

balatonboglári Platán Strand 9,5 hektárt tudhat magáénak a Balaton partjából. A strand területén található már fizetős szolgáltatás, de a belépő megvásárlása a medencék és a csúszdák korlátlan használatára jogosít fel. A nagyobb gyerekeknek az élménycsúszdák, szárazföldi és vízi játékok, a kisebbeknek a gyermekpancsoló csúszda garantálja a felejthetetlen élményeket. Ha a gyerekeket csak a csúszdázás érdekli, van lehetőség arra, hogy csak csúszdajegyet vásároljatok nekik.

A Buborékban a gyermeknapijegy 1990 Ft, a felnőttnapijegy 2490 Ft. 

3/5

Balatonszemes Élményfürdő

A partközeli élménymedencés-csúszdás hely a Berzsenyi úti szabadstrandon található, igaz, attól elkülönítve. Ez egyben azt is jelenti, hogy ide belépőt kell váltani. Az élményfürdő teljes mértékben gyermekbarát, a medencéket fürdőmesterek vigyázzák. A legkisebbek a gyerekmedencében, a nagyobbak az élmény- és az úszómedencében kapcsolódhatnak ki. A jegyek két órára szólnak, de lehet 10, 20 és 30 órás bérleteket is vásárolni, ha a gyerkőcök törzsvendégek szeretnének lenni. 

Családi belépő 2 órára: 1+1 fő  2000 Ft, 2+1 fő  3000 Ft. A többi jegy- és bérletárért ide kattintsatok!

4/5

Esterházy-strand és élményfürdő

Balatonfüreden Tagore sétány mentén található Esterházy-strand nem véletlenül az északi part egyik legkedveltebb strandja. A partszakasz gyönyörű, parkosított plázzsal, tihanyi panorámával vár, ezenkívül két fedett víztükrű medencében is csobbanhatunk, ha a tó vizét túl hidegnek találjuk. A kisebb medence 40-60 cm vízmélységű, a nagyobb pedig 90-140 cm.

Az egyszeri felnőtt belépőjegy ára 2100 Ft, a 4-14 éves gyermekjegy 1300 Ft.  A többi jegy- és bérletárért ide kattintsatok!

5/5

Siófoki Nagystrand

A siófoki Nagystrand kedvelt célpontja az egynapos Budapestről Balatonra való leruccanásoknak, hiszen itt minden egy helyen van: vízpart, strandröplabda-pálya, finom falatok, nyüzsgés és éjszakai élet. A Plázson egy 200 négyzetméteres medencében csobbanhatunk, de a kisgyermekes családok is kedvelik, többek között a 160 négyzetméteres gyermekmedence, a keleti részen lévő homokfövényes part, a játszótér és az árnyékolt, 800 négyzetméteres homokozó miatt.   

Napijegy: 1700 Ft, hétvégén: 2500 Ft. A többi jegytípustitt találjátok.

Címkék