A meleg tavaszi időjárás miatt bár először mindannyian örültünk, hogy hamarabb kezdődhettek az idei tulipánszüretek, ám úgy néz ki, olyan gyors a virágzás, hogy több helyen azt javasolják, hogy aki biztosra akar menni, még ezen a héten menjen el tulipánt szüretelni. Mutatjuk, hogy a Balaton környékén ezt hol tehetitek meg.

Kőröshegyi Levendulás

Az átlagosnál melegebb időjárás miatt hamarabb gyönyörködhetünk (és szüretelhetünk!) a Kőröshegyi Levendulás tulipánmezőiben. A közel félmillió változatos fajtájú és formájú tulipánból mutatós kosarakba válogathatunk, de még metszőollót is kölcsönözhetünk. A legszebb képek elkészítése érdekében a szervezők egy erre a célra elkülönített tulipánmezőt biztosítanak különböző fotós elemekkel. Facebook-oldalukon azt írják, a tulipánok nagyon gyorsan virágoznak, ezért érdemes a látogatást erre a hétre tervezni.

A tulipánvásár mindennap nyitva tart. A belépő díja 1000 Ft, gyerekeknek 10 éves korig ingyenes. A tulipán ára szálanként 300 Ft. További infók itt.

Kincsek Völgye

Tulipánszüret a Mandalákban néven hirdette meg idei eseményét a Balatonföldvártól 12 km-re található bálványosi Kincsek Völgye. A névadás nem véletlen, a meditációs központ területén ugyanis hatalmas mandalaformában sorakoznak a tulipánültetvények. A több tízezer virágból haza is vihetünk, de süteményekkel, szálas teákkal és mandalafestéssel is várnak.

Szüretelni most szombaton és vasárnap (április 6–7.) 12 és 15 óra között van lehetőség. A további hétvégék nyitvatartása függ az időjárástól és a virágok fejlődésétől, amiről Facebook-oldalukon tájékoztatnak. A belépés a helyszínen megvásárolt támogatói jegyekkel lehetséges, ami idén 2000 Ft (12 év alattiaknak ingyenes). A tulipán ára szálanként 300 Ft. További infók itt.

TulipGarden Balaton

A Balatonboglártól 10 perc autóútra található Szőlősgyörökön a TulipGarden Balaton virágmezői várnak egy 100 fajtából álló mintakertben. Ide is érdemes ezen a héten ellátogatni, ugyanis azt írják Facebook-oldalukon, hogy a rendkívüli meleg úgy felgyorsította a virágzást, hogy lehet, hogy a hétvégén véget ér a tulipánszüret.

A TulipGarden mindennap nyitva tart. A kert látogatásához 12 éves kor felett belépőjegy váltása szükséges, aminek ára 1000 Ft. A tulipánok szálanként 300 Ft-ba kerülnek. További infók itt.

Címkék