Alig kezdődött el a nyár, de már a június végéhez közeledünk. Érdemes tehát minél hamarabb ráhangolódni a szezonra és kihasználni a szabad hétvégéket. Program ugyanis van bőven a Balaton körül. Mutatjuk is, hogy mi mit nem hagynánk ki az első nyári hónap utolsó hétvégéjén.

1. Babar Fesztivál 2024

A Babar világa egy hely Somogybabodnál, ahol sokféle ember fordul meg, akik nyitottak, és szabadságra, természetközelségre vágynak. A helyszín természeti sokszínűségéből fakadóan kitűnő, naptól védett sátorhelyek és campspotok vannak, amelyeket mindenki kedvére lakhat be, átadva magát a nomád életérzésnek.

A Szurdok újult erővel vezeti az arra járót pszichedelikus utazásba, a Dzsumbuj house- és technóvonalon adja a konstans hangulatot június 27. és 30. között. Az idei újdonságaik egyik fő attrakciója a Chill-ár sátor lesz, amely hűs és kényelmes helyet biztosít a lazításra vágyók számára, és közösségi térként is funkcionál. A nappali tánc mellett workshopok, nyitott beszélgetések és táncház vár mindenkit, aki szeretne elmerülni picit az alkotásban és felszínre hozni a kreativitását.

További infók

2. Open Road Days 2024 Balaton

Balatoni motoros túrával indul az Open Road Days fesztivál június 27-én. Ha szívesen megnéznétek ezen a napon a Harley-Davidsonokkal és más nagy motormárkákkal vonuló csapatot, a következő útvonalon csíphetitek el a motorosokat: az Open Road Bázistól, Budapestről indulnak, majd Bicske, Csákvár érintésével a székesfehérvári és a veszprémi elkerülőn, majd a 77-es úton Tótvázsonyon, Pécselyen és Aszófőn keresztül Balatonakaliig vonulnak végig. Balatonakaliban 12 órakor a Fék Étteremhez érkezik meg a csapat, majd egy ebéd után, 14 órakor innen indul vissza Budapestre. (x)

További infók

3. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál 2024

A Bondoró Fesztivál szervezői idén nyáron is a legbolondosabb fesztivált hozzák el nektek Balatonalmádiba június utolsó hétvégéjén. Itt minden pillanat rejteget valami váratlant: jobbról érkezik egy masírbanda, balról pedig a gólyalábasok vidám zászlójátéka kápráztat el. Az egyik kertben felcsendül az éppen induló koncert első akkordja, a vásári forgatagban szebbnél szebb portékák közül válogathatsz és finom falatokat kóstolhatsz. Amikor lemegy a nap, az Öregpark égig érő fáit fényfestések színkavalkádja díszíti.

Az Aurevoir., a Csaknekedkislány, a Zuboly, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció, a Rauxa Cia, Ohnody X NovaN, a Langaléta Garabonciások, a Quotzosh Cirkusz, a Kövér Béla Bábszínház, a Gipsy Marionettist, a Kreatív Kráter Kör, Boka Gábor Színháza és még sok más szenzációs produkció vár rátok.

További infók

4. Örvényesvölgy Fesztivál 2024

Június utolsó hétvégéjén szervezik meg a zalai dombok egyik legszebb völgyében, Zalacsányban az idei Örvényesvölgy Fesztivált. 4 külföldi sztárvendég érkezik június 28. és 30. között, akik első alkalommal lépnek fel Magyarországon: Andrea Bocelli tehetséges fia, Matteo Bocelli koncertezik, őt pedig az olasz gitárvirtuóz, Giacomo Turra funky-jazz-koncertje előzi meg. A rádiós listákat vezető Morris Madrone 3 tagú zenekarával érkezik, míg a soulénekes Steffen Morrison június 28-án vár benneteket különleges hangjával.

A programok idén három színpadon és három további helyszínen zajlanak, és a koncertek mellett családi programokra is számíthattok. A fesztiválnak otthont adó Pálos Resort rétjén, az itt élő dámszarvasok közelében kézműves-lehetőségek, innovatív felnőtt- és gyerekjátszóházak várnak rátok.

További infók

5. Pocca Bluespiknik 2024

Felsőörs festői külterületén, a Pocca-dűlőben negyedszer rendezik meg a Pocca Pikniket, ahol ezúttal július 29-én és 30-án bluesfellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett, tágas területen. Fellép a Bluestone & Hobo, a Godfather, de érkezik a Jumping Matt & Little G Weevil & Mr. Jambalaya & Mr. Firehand csapata is.

A gasztronómiai felhozatalt a Salt&Sweet házi rétesező, a Cseh Sörök Háza, a Raclette by Lili és a Tekergő Sajtműhely is színesíti.

További infók

Címkék