Augusztus 22-én, csütörtökön három meghatározó balatoni fesztivál is elstartol: Zamárdiban a zömében hazai fellépőkből álló, cirkuszi hangulatot és a kortárs képzőművészetet egyaránt képviselő STRAND Fesztivál, Keszthelyen egy év kihagyás után jelentkezik a Bujtor István Filmfesztivál, az elbányászott Haláp-hegyen pedig a KRÁTER Fesztivál alternatív-elektronikus bulijai várnak.

A nyarat szerencsére még nem kell búcsúztatnunk, az augusztus 20-ai hétvége után is izgalmas programok várnak a Balaton körül. Három olyan fesztivált mutatunk, amelyek egy napon startolnak.

STRAND Fesztivál

Augusztus 22. és 24. között Zamárdiban, a STRAND Fesztivál programjában a hazai koncertkínálat mellett a brit Chase & Status és Elderbrook, valamint a brazil szupersztár, Alok is szerepel. Fellép többek között Azahriah, a Halott Pénz, Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, a Valmar, vagy éppen T.Danny és a Pogány Induló. A vízparti Telekom Kraft Tábortűz vendége lesz Kiss Tibi és az Aranyakkord, Járai Márk, valamint a Carson Coma „akusztik” csapata, Giorgioval és Barnival. A Smile, a Midlife Crisis és a Roma Soul pedig egészen hajnalig igazi házibuli-hangulatot ígér. A Fővárosi Nagycirkusz előadása mellett a fesztivál más színpadjain is jelennek meg artisták a koncertek alatt, hiszen a cirkuszi hangulat átszövi az egész STRAND tematikáját. A kortárs képzőművészettel vízparti pop-up kiállításokon és tárlatvezetéseken is találkozhattok.

XIV. Bujtor István Filmfesztivál

A filmfesztivál augusztus 22–25. között új helyszínen, Keszthelyen várja az érdeklődőket. A nagy Ötvös Csöpi-filmek mellett több mint hatvan filmet nézhettek meg a Bujtor Mozi és a Latinovits Mozi 200 fős nézőterén reggeltől estig. A vetítések mellett pódiumbeszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, koncertekkel, retro utcabállal, veterán autós találkozóval, kaszkadőr show-val, családi programokkal várnak. Az emlékkiállításon láthattok eredeti forgatókönyveket, az ikonikus Csöpi filmjelenetek makettjeit, Kardos doktor irodáját és eddig nem látott kulisszafotókat, személyes relikviákat is. Lesz díjátadó gála, és még Csöpi-ételeket is kóstolhattok.

KRÁTER Fesztivál

Augusztus 22–24. között bulizhattok a Balaton elbányászott tanúhegyén, Halápon, ugyanis újra összeáll az egyedi épületeiről és installációiról ismert Hello Wood csapata és az elektronikus bulikat szervező KATTT. A KRÁTER Fesztivál nagyszínpada, a kifejezetten erre az eseményre épített „lángoló piramisok” land art installáció látomásszerű érzetet nyújt, amit tovább fokoz a két további színpad és az izgalmas fényjáték. A különleges összhatás érdekében a zenéről olyan alternatív elektronikus bulik szervezéséről ismert csapatok gondoskodnak, mint a Blue Sun Radio, a Kamarave, a Nofear vagy a Santsat.

(Borítókép: STRAND Fesztivál)

Címkék