Állatok közelében lenni mindig nagyon jó érzés. A legtöbben jól ismerjük saját vagy barátaink, családtagjaink kutyáit vagy macskáit, esetleg pár haszonállatot, de szuper helyeket találhatunk a Balatonnál is, ahol különleges fajokat fedezhetünk fel és a szelídebbekkel akár össze is barátkozhatunk. 5 állatos helyet mutatunk, ahol biztosan jó élmények várnak.

Ezeken a helyeken különleges és aranyos állatok várnak akár egész napos élményként.

1. Bella Állatpark 

A 30 ezer négyzetméteres siófoki Bella Állatpark területén találkozhatunk többek között tevékkel, lámákkal, alpakákkal, lovakkal, pónilovakkal, szamarakkal, kengurukkal, szurikátákkal, de kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak, emuk, struccok, macskafélék, nyulak és számos háziállat is él a parkban. A dísztónál halak és vízimadarak várják az érdeklődőket, de tevegelni és a lovagolni is lehet.

Ősszel és télen a hétfő kivételével 9.30 órától sötétedésig tartanak nyitva. Jegyárak és még több részlet itt.

2. Pilikán park

Keszthelytől pár par autóútra, Cserszegtomajon nyílt meg nyáron, a Pilikáni madár- és liliputi világ. Kilenc kisebb, két nagyobb , egy halastó, büfé és játszótér is várja a látogatókat. Az állatsimogatóbanmini kecskékkel, bárányokkal, kengurukkal, alpakákkal, nyulakkal, malacokkal ismerkedhetünk meg közelebbről. Ide költözött Keszthelyről Totó, a sztárhattyú is több száz madártársával együtt. A híres hattyú boltba jár, vagy éppen szülinapi bulit tart, és mindennél jobban ragaszkodik gazdájához.

Októbertől 10 és 16 óra között látogatható a hely.

3. Veszprémi Állatkert

Veszprémben egész napos programra érdemes készülni, a látnivalók és a hely mérete is hosszabb időtöltésre csábít. A felső, Gulya-dombi részen található hazánk egyik legszebb és legnagyobb Afrika-szavanna kifutója, ahol zebrákat, zsiráfokat, impalákat és egy ötfős szélesszájúorrszarvú-családot láthatunk, a dínóparkban különböző földtörténeti időszakok jellegzetes őslényeivel ismerkedhetünk meg. Idén egy nagymacska-bemutató komplexummal is bővültek a látnivalók, ahol több szintről láthatjuk a szibériai tigrisek, a hópárducok és a kárpáti hiúzok birodalmát.

Az itt élő állatok teljes listája, jegyárak és még több részlet itt.

4. Szántódpusztai majorság

A Szántódpusztai Majorság interaktív kiállítási elemei minden korosztály számára tartogatnak érdekességeket. Aktív programként a major lovasszolgáltatásait is igénybe vehetjük, illetve kirándulhatunk a környéken. A szabadon élő állatok közelségét is megtapasztalhatjuk, az L alaprajzú istálló –, melyben hajdanán ökröket tartottak – jelenleg lóistállóként működik, lovasoktatás is folyik az előtte lévő karámban, illetve különböző lovasversenyeknek is helyet adnak. A kisebb Póniistálló mellett kecskéket lehet simogatni.

Bővebb infó itt elérhető.

5. Festetics Imre Élményközpont

A Keszthely és Gyenesdiás közötti 4,2 hektáros területen kifejezetten magyar állatfajokat mutatnak be a látogatóknak például szarvasmarhafajtákat, juhfajtákat, lófajtákat, nemesített kecskéket, szamarakat, magyar fodros tollú ludat, és fekete puli kutyát is láthatunk. A hazai vadfajok közül gímszarvassal, dámvaddal, muflonnal, valamint vaddisznóval is találkozhatunk. A belépőjegyeket a Természet Háza Látogatóközpontban lehet megvásárolni, ahol a VR-szobában a bognár, a patkolókovács és a pék munkáját próbálhatjuk ki a virtuális világ résztvevőiként.

A napijegy nyitvatartási időn belül korlátlan belépésre jogosít a Természet Háza, a Vadfarm és a Festetics Imre Állatpark területére, amelyek egymástól kényelmes sétatávolságban találhatók. Árak és nyitvatartási idő itt.

(Borítókép: Kiripolszky Csongor - We Love Balaton)

Címkék