Az őszi szünet tökéletes lehetőség arra, hogy a Balatonnál töltsünk egy kis időt. Pihentető lehet egy sétát tenni a vízparton vagy megnézni egy kilátót, de ha szeretnénk a legkisebbeknek is lehetőséget biztosítani a végtelen energiák izgalmasabb levezetésére, egy kihívásokkal teli játszóház vagy kalandpark szuper ötlet lehet az úti célok között. Több helyen különböző korosztályokra szabott pályák várnak, így akár együtt is élvezhetjük a próbatételeket. Mutatunk 5 helyet, ahol biztos, hogy egy percig sem lehet unatkozni.

Mutatunk 5 helyszínt szuper játékokra, mászófalakra, csúszdákra, nehéz kihívásokra és izgalmas kalandokra vágyóknak.

 

1. BalatoniBob

Balatonfűzfőn, csodás erdei környezetben találjuk a BalatoniBob pályáit. A szabadidőparkban két bobpálya található, ahová a hét bármelyik napján ellátogathatunk, ugyanis eső esetén esővédőt kapnak a bobok. A panorámapálya különlegessége a 360 fokos kanyar és a csodás kilátás, az alagútpálya 15 méteres fedett szakaszán pedig sötétedés után villódzó fények növelik az adrenalinszintet. A pályák mellett egy 15 méteres kilátó, játszótér, hétvégén pedig háromszintes beltéri játszóház várja a gyerekeket 12 éves korig. A közelben található Serpa Kalandpark szintén hétvégi nyitvatartással üzemel ősszel.

Részleteket itt találtok.

2. Kalandsziget Tihany

Az őszi időszakban vasárnapoként nyitva tartó tihanyi kalandparkban minden korosztályra izgalmas kihívások várnak. A Gyermekvilágot akár a kétévesek is kipróbálhatják felügyelettel, a 2-2,5 méter magasságban lévő zöld pályák már a nagyobbaknak valók, a kék pályákat a bevállalósabbaknak építették ki, de komoly fizikai erőnlétet követelő földi akadályok is várnak. Az izgalmas kaland előtt animátorok mutatják meg a felszerelés helyes használatát és egy begyakorlópályán ismerkedünk meg a biztonságos mászással.

Részletek itt.

3. Balatonboglár Bobpálya és Kalandpark

A balatonboglári Gömbkilátó szomszédságában elterülő kalandpark és bobpálya igazi adrenalinbomba. Itt az egész család jól érezheti magát, hiszen amíg a legkisebbek a park saját játszóterén múlatják az időt, addig a nagyobbakat kötélpályarendszer és mászótorony várja. A bobpályáról a kilátás hasonlóan látványos, mint a közeli Gömbkilátóból. A lombkoronaösvényről elénk táruló kilátás mellett izgalmas élmény a 10 méter magas és 500 méter hosszú hídrendszeren sétálni, ahol a fák sűrűjébe is beleláthatunk.

További infókat itt találtok.

4. Sajtkukac játszóház

A tapolcai játszóház garantálja, hogy náluk nem unatkoznak a gyerekek. Két szint, három különterem, csúszdák, többszintes labirintus, labdatenger: már a felsorolás is izgalmas, az örökmozgók számtalan módon kalandozhatnak. Azok, akik szeretnének kedvenc mesehősük jelmezébe vagy egy klasszikus maskarába bújni, több mint 1000 jelmez közül választhatják ki kedvencüket. Tematikus rendezvényeket, például farsangi és halloweeni mulatságot is szerveznek itt.

Több részletet itt találtok.

5. Bobo Fun Park

Alsópáhok aktívszabadidő-központja egy fedett, hatalmas élménypark, ahol 3000 négyzetméteren vár rengeteg helyszín. Csúszdák, labirintus, labdajátékok, trambulin, nindzsapálya, játékterem, VR-szimulátorok várják a kalandra vágyó kisebbeket és az idősebbeket is. Lehetőség van többalkalmas, gyerekeknek szóló fejlesztő falmászáson is részt venni, a mozgásterápiás módszerre egyetlen dunántúli helyszínként várják az érdeklődőket. Ha felnőttként szeretnénk kipróbálni a mászás kihívásait, teljesen kezdő szinttől lehet csatlakozni. „Kihívásaival kizökkenti a tiniket az online világból, a felnőttekből előhozza a gyermeki énjüket. Bátorságpróba, szórakozás és randihelyszín” – olvasható a weboldalon.

Részleteket itt találtok.

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Balaton)

Címkék