látnivalók & kultúra

A déli part kertmozijai

Szerzők

  • Sebestyén Blanka

2014. 08. 21. 2:00

Pokróc a hónunk alatt, frissen pattogatott kukorica illata a levegőben, a tetőn kopogó eső zaja. Ezek alapján nem csoda, ha megpróbáltunk belógni a kellően széles rácsok között, amikor nem kaptunk pénzt az esti mozizásra. Ilyen volt a déli parti kertmozizás gyerekkorunkban. A rácson át bejutást az olcsó jegyárak mellett nem javasoljuk, a megunhatatlan kertmozizást viszont igen. Digitális vetítőgépek, korszerű hangrendszerek, kényelmes székek, filmpremierek vagy éppen régi klasszikusok várnak a déli part négy, idén is üzemelő kertmozijában.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Club Aliga kertmozi

1/4

8171 Balatonvilágos, Aligai út 1.

Több infó

Címkék

A Balaton legnagyobb kertmozija a balatonvilágosi magas part alatt, gyönyörű környezetben és több mint 600 fő befogadására alkalmas fedett nézőtérrel a Club Aliga területén található kertmozi. Idén ugyan csak pénteken és szombaton van vetítés, az üzemeltetők azonban jövőre már napi rendszerességgel szeretnék működtetni a helyet. Fő profiljuk a gyerek- és családi filmek, így ide akkor érdemes jönnöd, ha vidám kikapcsolódásra vágysz. Ha a környéken van nyaralód, vagy több vetítésre is mennél, akkor az egyszeri belépésre jogosító jegy helyett válaszd a 4  vagy 10 alkalomra, vagy akár az egész szezonra szóló bérletet. A legtöbb kertmozival ellentétben itt a büfében a popcornon és az üdítőkön kívül kétféle sört is árulnak, szóval, ha az animációs filmek kevésbé mozgatnak meg, a szokásos hűsítő esti söröd itt is meglesz.

Jegyár: 850 forint
4 alkalomra szóló bérlet: 2 900 forint
10 alkalomra szólóbérlet: 7 650 forint
Szezon bérlet: 12 000 forint

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

2/4

8600 Siófok, Jókai park 5.

Több infó

Bár az eredeti kertmozi helyén most bolhapiac üzemel, mégsem kell lemondanod a kertmozizás élményéről, ha Siófokon jársz. Minden kedden és szombaton ingyenesen ülhetsz be a régi magyar filmeket felvonultató siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad területén rendezett vetítésekre. A gyönyörű Jókai parkban lévő Szabadtéri Színpad területe hatalmas, ahogyan a vászon és a csillagos ég is a fejed fölött. Az összes Balaton körüli moziban itt a legjobb a választék a büfében, ugyanis a hűtött üdítőkön kívül többféle sört, fröccsöt, sőt, röviditalokat is tudsz vásárolni a rágcsálnivalók és a magyar retro filmek mellé.

Jegyár: ingyenes

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Zamárdi kertmozi

3/4

8621 Zamárdi, Kossuth Lajos utca 14.

Több infó

Címkék

A bemutató után csupán egy hét késéssel érkeznek a filmek a tavaly digitális technológiára átállt Zamárdi kertmoziba, de kis szerencsével akár egy-egy premiert is elcsíphetsz. Heti egy alkalommal igyekeznek nem amerikai alkotásokat is belecsempészni a műsorba, sikerrel: amikor ott jártunk, éppen a Luc Besson Lucy-ja volt terítéken este 9 órai kezdettel, de a sor már fél 9-kor a következő sarokig kígyózott. A 400 fős mozit nemrégiben teljesen felújították, például 5.1-es hangrendszerrel szerelték fel, ráadásul akadálymentesítették is. Friss pattogatott kukoricát és különféle üdítőket lehet vásárolni a multiplex mozik színvonalát nyújtó kertmozi büféjében, ahol a bringádat a mozi területén belül kötheted le, és a gazdikkal együtt a kutyusokat is szívesen látják.

Jegyár: 800 forint
Jegyár animációs filmekre: 700 forint

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Balatonfenyves kertmozi

4/4

8646 Balatonfenyves, Kölcsey utca 14.

Több infó

Címkék

A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesületnek köszönhetően 1-2 éve debütált, igényes és változatos filmeket lehet nézni a balatonfenyvesi kertmoziban, amikor épp nem zumba órát vezényelnek le az építmény területén, tehát minden kedden és vasárnap este. A családias hangulatú vetítések idejére műanyag székeket tesznek ki a vászon elé, amiket utána szabadon közelebb is lehet egymáshoz húzni, ha többen szeretnétek a hozott pokróc alá bebújni. Csipegetésre popcorn-t kínálnak egy kis asztalkáról, mellé szeszes italt ugyan nem, de üdítőt lehet vásárolni a kertmozi területén, ami ma Kultúrtér név alatt üzemel. Jó hír a szomszédos településekről érkezőknek, hogy a vasútállomás nagyon közel, az út túloldalán fekszik; a rossz viszont az, hogy a film vége nem mindig esik egybe az utolsó vonat indulásának időpontjával. Viszont ha az utolsó járat késne egy picit, akkor ha jól fülelsz, az állomáson erre vonatkozó tájékoztatást is elcsípheted az utolsó vonat mellett!

Jegyár: 800 forint

Hasonló tartalmak