látnivalók & kultúra

szerkesztés

A déli part kertmozijai

Szerzők

  • Sebestyén Blanka

2014. 08. 21. 2:00

Pokróc a hónunk alatt, frissen pattogatott kukorica illata a levegőben, a tetőn kopogó eső zaja. Ezek alapján nem csoda, ha megpróbáltunk belógni a kellően széles rácsok között, amikor nem kaptunk pénzt az esti mozizásra. Ilyen volt a déli parti kertmozizás gyerekkorunkban. A rácson át bejutást az olcsó jegyárak mellett nem javasoljuk, a megunhatatlan kertmozizást viszont igen. Digitális vetítőgépek, korszerű hangrendszerek, kényelmes székek, filmpremierek vagy éppen régi klasszikusok várnak a déli part négy, idén is üzemelő kertmozijában.

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Club Aliga kertmozi

1/3

8171 Balatonvilágos, Aligai út 1.

Több Infó

Címkék

A Balaton legnagyobb kertmozija a balatonvilágosi magas part alatt, gyönyörű környezetben és több mint 600 fő befogadására alkalmas fedett nézőtérrel a Club Aliga területén található kertmozi. Idén ugyan csak pénteken és szombaton van vetítés, az üzemeltetők azonban jövőre már napi rendszerességgel szeretnék működtetni a helyet. Fő profiljuk a gyerek- és családi filmek, így ide akkor érdemes jönnöd, ha vidám kikapcsolódásra vágysz. Ha a környéken van nyaralód, vagy több vetítésre is mennél, akkor az egyszeri belépésre jogosító jegy helyett válaszd a 4  vagy 10 alkalomra, vagy akár az egész szezonra szóló bérletet. A legtöbb kertmozival ellentétben itt a büfében a popcornon és az üdítőkön kívül kétféle sört is árulnak, szóval, ha az animációs filmek kevésbé mozgatnak meg, a szokásos hűsítő esti söröd itt is meglesz.

Jegyár: 850 forint
4 alkalomra szóló bérlet: 2 900 forint
10 alkalomra szólóbérlet: 7 650 forint
Szezon bérlet: 12 000 forint

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad

2/3

8600 Siófok, Jókai park 5.

Több Infó

Bár az eredeti kertmozi helyén most bolhapiac üzemel, mégsem kell lemondanod a kertmozizás élményéről, ha Siófokon jársz. Minden kedden és szombaton ingyenesen ülhetsz be a régi magyar filmeket felvonultató siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad területén rendezett vetítésekre. A gyönyörű Jókai parkban lévő Szabadtéri Színpad területe hatalmas, ahogyan a vászon és a csillagos ég is a fejed fölött. Az összes Balaton körüli moziban itt a legjobb a választék a büfében, ugyanis a hűtött üdítőkön kívül többféle sört, fröccsöt, sőt, röviditalokat is tudsz vásárolni a rágcsálnivalók és a magyar retro filmek mellé.

Jegyár: ingyenes

Fotó: Sebestyén Blanka - We Love Balaton

Zamárdi Kertmozi

3/3

8621 Zamárdi, Kossuth Lajos utca 14.

Több Infó

Címkék

A bemutató után csupán egy hét késéssel érkeznek a filmek a tavaly digitális technológiára átállt Zamárdi kertmoziba, de kis szerencsével akár egy-egy premiert is elcsíphetsz. Heti egy alkalommal igyekeznek nem amerikai alkotásokat is belecsempészni a műsorba, sikerrel: amikor ott jártunk, éppen a Luc Besson Lucy-ja volt terítéken este 9 órai kezdettel, de a sor már fél 9-kor a következő sarokig kígyózott. A 400 fős mozit nemrégiben teljesen felújították, például 5.1-es hangrendszerrel szerelték fel, ráadásul akadálymentesítették is. Friss pattogatott kukoricát és különféle üdítőket lehet vásárolni a multiplex mozik színvonalát nyújtó kertmozi büféjében, ahol a bringádat a mozi területén belül kötheted le, és a gazdikkal együtt a kutyusokat is szívesen látják.

Jegyár: 800 forint
Jegyár animációs filmekre: 700 forint

Jegyár: 800 forint

Hasonló tartalmak

Admin mode