Nyilatkozott a vendéglős, akinél SMS-ben mondtak fel a szakácsai.

„Bocs, hogy nem voltam korrekt veled, kaptam egy ajánlatot Ausztriába, és arra is rájöttünk, hogy nem mi vagyunk a Te embereid” – ezzel az sms-sel mondott fel egy teljes konyhai személyzet a Balaton-parton.

A sonline.hu szerkesztőségét az eset után megkereste a tulajdonos, hogy elmondja történetét.

Az érintett vendéglátóegység tulajdonosa szerint sokan azért nem tudnak az szezon elején kinyitni, mert nem találnak megfelelő munkaerőt. Még akkor sem, ha több százezer forintos, ausztriai színvonalat közelítő bért ajánlanak, szállással, étkezéssel.

Az üzletvezető elmondta, az általa szerződtetett első gárda a június 10-i fizetés után mondott fel, mert csak arra az időre kerestek munkát, amíg a másik üzlet - ahol a nyár folyamán dolgoznak - ki nem nyit. A második gárda pedig a fentebb idézett sms-sel, két nap munkavégzés után döntött a távozás mellett.

A vendéglős végül megoldotta a helyzetet: sikerült egy harmadik csapatot is találnia, igaz, az egyik munkavállaló teljes családjának fizeti a nyári szállását és étkezését.

A jövőre vonatkozólag pedig – amellett, hogy szakácsnak is betanul – a tulajdonos úgy döntött, támogatókat keres maga mellé, mert a rengeteg kötelező járulék mellé nem hajlandó a jövőben a szakképzési hozzájárulást fizetni: „Mert miért finanszíroznánk mi külföldnek szakembereket? Már nemcsak orvosokat, de szakácsokat is."