Balatonmáriafürdő önkormányzata bejelentette, hogy nincs ok az aggodalomra: megoldották az iszaptenger problémáját. Strandbejárókkal.

Alig egy fél hónapja számoltunk be arról, hogy Balatonmáriafürdő két strandja kis túlzással posztapokaliptikus képet mutat. A városvezetés szerint azonban pánikra semmi ok: „A nyári szezon kezdetére Balatonmáriafürdő valamennyi strandja felkészül, és továbbra is gondozott környezetben, magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat. [...] Balatonmáriafürdő nyolc strandjából kettőt érintett az iszaposodás problémája, amely gond mára kezelhetővé vált.” – idézte az önkormányzat közleményét a balatontipp.hu.

“A Hullám utcai és az Őrház utcai strandokon jelentkező iszapkérdést a már korábban elvégzett nádkarbantartással és a lepelkotrással, valamint új, szélesebb és hosszabb bejárók építésével orvosoljuk. [...] Régi fotók tanúbizonysága szerint a múlt század elején is így oldottak meg hasonló helyzeteket a Balaton több pontján is”  – állítja a város vezetése.

Az önkormányzat véleménye szerint az új, a korábbiaknál jóval hosszabb strandbejáróknak köszönhetően a fürdőhelyek a használhatósága és élvezhetősége semmit változik érdemben a korábbi években megszokotthoz képest.

Néhány képen össze lehet hasonlítani az iszaposodás előtti és utáni állapotokat.