Augusztus 19-től kóstolhatjuk meg a Sugar! győztes tortáját, amelyhez feketeribizlit, tejcsokoládét, karamellt és dél-balatoni mogyorót használtak fel.

A Balatoni habos mogyoró lett idén Magyarország tortája – írta az MTI. A zsűri harminc torta közül választott, a címet végül a Sugar! Design Cukrászda műve kapta, amit Vaslóczki Orsolya készített. A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik. Először augusztus 19-én és 20-án kóstolhatjuk meg a Magyar Ízek Utcáján.

Az ország cukormentes tortájának a Pöttyös Pannit választották, amit Varga Margit álmodott meg a budapesti Zazzi Cukrászdában. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, málna mousse és szilva édesíti meg a mandulalisztes mákos piskótát.