Advent koncerttel, hegymászással, rallival, levendulával, tinédzserpunkkal, verssel, borral és grafikákkal. Balatoni programajánló Mikulás-hétvégére.

Adventi programok, Siófok, Balatonfüred, Hévíz

Advent lévén adventi programok sokfelé lesznek a Balatonon. A hagyományos kirakodóvásárokra a hétvégéken rátesznek még egy lapáttal. Hévízen szombaton gospelkoncert, vasárnap jótékonysági süteményvásár lesz, december 6-án pedig kinyit a jégpálya is.  Siófokon koncertek lesznek szombaton, a Napoleon Boulevard-nosztalgiázóknak Vincze Lillával. Balatonfüreden a Kerektemplom mellett lévő Tourinform-irodában a tihanyi Levendula Ház tart levendulás programot, főleg a gyerekeknek.

Forradalmár, próféta, melós - Kondor Béla-kiállítás, Balatonfüred

Kondor Bélát a XX. század egyik legnagyobb magyar képzőművészének tartják. József Attilához hasonlóan nem mindennapi természete és világképe, valamint korai halála mitikus ködbe burkolják művészetét, ami rézkarcoktól a versekig szintén rengeteg mindent magába foglal. A hatalmas hagyaték egy része, zömmel grafikák láthatóak Balatonfüreden, a Vaszary Villában. A kiállítás címe – Forradalmár, próféta, melós – is visszaidézi a művész sokszínű, ellentmondásos személyiségét. Kondor munkái mellett az őt inspiráló művészek – Dürer, Rembrandt – egy-egy műve is látható a füredi tárlaton, egészen jövő márciusig.

Alvin és a Mókusok, Supernem, Veszprém

A veszprémi Expresszó klubba ezen a hétvégén, szombaton este a tinédzserpunk Alvin és a Mókusok, valamint a hasonlóan véresen komolytalan Supernem gitározik és dobol. Csütörtökön pedig jön az abszolút hazai popsztár Punnany Massif.

Mikulás Rallye, Veszprém

A verseny a hazai rallye-bajnokság hagyományos évzárója Veszprémben. A hétvégi futam előtt, pénteken vezetni is lehet a versenyautókat. Csak ne felejtsd el hozzá letölteni és kitölteni a papírt a verseny honlapjáról.

Téli túra, Kab-hegy-Nagyvázsony, Szántód-Zamárdi

A Kab-hegy a Balaton-felvidék egyik legmagasabb pontja, közel Nagyvázsonyhoz. Nyáron kiváló hely túrázáshoz, de télen is érdemes nekifutni. December 8-án erre az élményre szervezett körülmények között is lehetőség van. A rajtnál pálinkával, a Kab-hegyen virslivel és teával motiválnak. A cél egyben a rajt is, a táv majdnem 20 kilométer. Nagyvázsonyban a téli hegymászásnál kevésbé megerőltető programok is lesznek a hétvégén, főleg a gyerekeknek. A Kab-hegyihez hasonló, de rövidebb és kevésbé mászós túra lesz Szántódon is december 8-án. A révtől fel a zamárdi kőhegyi kilátóhoz, aztán vissza.

Bor, zene, vers, Balatonfüred

A cabernet sauvignonról sok mindenre lehet asszociálni a szőlészettől az italozásig, de valószínűleg nem a versekre gondolnánk először. A balatonfüredi Figula Pincészetben viszont verseket és zenét társítanak a belőle készült borhoz. A vasárnapi programon verseket Kéri Kitty színművésznő mondja, a zenét pedig a borászatot vezető ifj. Figula Mihály testvére, Figula János szolgáltatja, aki „az ütők mestere”, olykor a közeli Kredencben is dobol.

Ajándékvásárlás, bárhol