Szerencsés helyzetben vannak azok a szállodák, amelyek tudnak olyan hívó szókapcsolatokkal csalogatni, mint például: a tihanyi lokáció vagy épp a balatoni panoráma. Ha ehhez még egy olyan étterem jelenléte is kapcsolódik, ami a méltán híres Karolina Kávéházzal osztozik a nevén, plusz csillagokat jelent a képzeletbeli minősítésen. Az Echo Residence Hotel önmagában is értékes darab a tihanyi ékszerdobozban, de ezúttal az éttermével együtt látogattuk meg!

Művészi térigény

Az Echo Residence Hotelben egyszerre körülbelül kilencven embernek tudnak helyet biztosítani. Ez a viszonylag konkrét szám egy ennél hibridebb műfaji besorolással társul, hiszen sem csillagok nem díszítik a szálló homlokzatát, sem az apartmanokra jellemző konyhák nem tartoznak a lakosztályokhoz. Ami adott, az a gyönyörű panoráma és a tihanyi energiák, amelyekről többen úgy tartják, elég pár órára megmártózni benne, hogy kikapcsolódjunk. Ehhez társul a hotelben lévő lakosztályok mérete, kényelmes kialakítása, illetve gyerekbarát felosztása.

A családok mellett még leginkább azok a művészek találnak itt tökéletes szállás- és pihenőhelyre, akik szeretik, ha az egyes napok, illetve napszakok élesen elkülönülnek egymástól a nyüzsgés mértékét tekintve is. Bár autóval csupán néhány percnyire található innen Tihany központja, de ha épp arra vágynak a vendégek, akkor legfeljebb valami halk zene hatol be a magánszférájukba.

Egy és két hálószobás, nappalis lakosztályok vannak, melyek mindegyike olyan alapterületű, hogy a kényelem és az intimitás egyszerre garantált.

wellness részleget télen fejlesztették, amire nagy szükség volt, hiszen a színvonalasabb balatoni szállodáknál szinte alapkövetelmény, hogy folyamatosan korszerűsítsenek ezen a téren is. Pár hónappal ezelőtt fényterápiás finn szauna, jakuzzi, úszómedence is bekerült a repertoárba. Az Echo Residenceben kulturális programokat is rendszeresen szerveznek, ahogyan tihanyi legendákat mesélő anekdotákból és az aktív pihenésre vonatkozó információból sincsen hiány.

Karolina Fűszerkertje
“Ha étlapot tartok, akkor mindent folyamatosan tartani kell, inkább a friss ételeket preferálom” - mondta az étterem üzletvezetője. “Nem szeretnék muzeális darabokat egy lapozgatóba gyűjteni” - tette hozzá mosolyogva.
A beszélgetés napján például Füstölt libamell fehércsokoládés aszalt szilvával, Hideg eperkrém leves, Gyöngytyúk leves gazdagon, illetve Gulyásleves volt az étlapon.

Egyértelműen a szezonalitás határozza meg az étlapot, a mangalica szűzpecsenye és a túrógombóc viszont szinte mindig választható.

Azt tervezik, hogy a helyi alapokra támaszkodó, modern technikával készülő ételek mellett a főszezonban heti öt nap élőzene is lesz Füzi Gáborral. Még annyit elárulunk, hogy meglepetésekért sem kell majd kocsiba ülni, ha az Echo Residencre szavazunk!

Echo Residence All Suite Hotel
Cím: 8237 Tihany, Felsőkopaszhegyi út 35.
Facebook