Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Balaton egyik legnagyobb triatlon versenyét, a Balatonmant. A vállalkozó kedvűek két helyszínen vehetnek részt a versenyen: június 13-a és 15-e között Balatonfüreden, valamint szeptember 12-e és 14-e között Kenesén.

A 2012-ben rajtolt Balatonman mára akkorára nőtt, hogy rekordszámú, közel 800 fő indul június 13-án a startvonalról. Ebből 700 egyéni, és 100 váltós. A vállalkozó kedvűek közép, speciál és iron távon próbálhatják ki magukat.

  •         Közép: 1,9 km úszás, 92 km kerékpározás, 21 km futás
  •         Speciál: 1,9 km úszás,180 km kerékpározás, 10.5 km futás
  •         Iron: 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42 km futás

A verseny közvetlenül a Balaton-parton, a Vitorlás téren épül fel. Ez lehetővé teszi, hogy egy helyszínen legyen a szurkolói, a befutói, és a váltózóna, valamint, hogy egydepós legyen a verseny, ami könnyebbséget jelent a versenyzőknek. Az úszás a Vitorlás tér előtti hajóállomáson, a befutó pedig a Tagóre sétány ősfái alatt lesz. A nevezési díjak napi háromszori étkezést foglalnak magukban, emellett a befutók az adott távnak megfelelő finisher technikai futópólót kapnak.

A Balatonman Füred betétprogramjaként kerül megrendezésre az Energy Fáklyás Futam elnevezésű futóverseny, mely egy fantasztikus hangulatú rendezvényt ígér, hiszen az indulók együtt futhatnak a hazai triatlon mezőny legjobbjaival. Ráadásul mindezt este, egy fáklyákkal kivilágított pályán. Az összes táv (maraton, félmaraton, 10,5 km és 7 km) 19:00-kor indul a Vitorlás térről. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a parton se unatkozzon senki. A versenyt élő közvetítés, zene, tombola, és a sportszer-expo teszi érdekesebbé.