Május első hétvégéjét nemcsak azért várjuk, mert ilyenkor már igazán berobban a tavasz a Balaton körül, hanem azért is, mert ekkor köszöntjük az édesanyákat, a nagymamákat és a keresztanyukákat anyák napja alkalmából. Ha egy igazán emlékezetes élményt szeretnénk ajándékozni, akkor mutatjuk a tökéletes programot! A Folly Arborétum és Borászat május 4-én és 5-én szuper programokkal, nyomozós játékkal, tobozkiállítással és szabadulószobával készül.

Folly Arborétumba mindig izgalmas program ellátogatni, azonban tavasszal igazán különleges arcát mutatja a lenyűgöző zöld oázis, megcsodálhatjuk a számtalan évelőt és izgalmas növénycsodát. Ha százéves fák alatt szeretnénk lazítani, megkóstolnánk a Folly borait és gasztronómiai újdonságait, vagy csak gyönyörködnénk a balatoni panorámában, akkor vegyük az irányt Badacsonyörs felé.

Meglepetések és ajándékok várják az anyukákat

Anyák napja alkalmából május 2-ig elküldhetjük az édesanyáknak, nagymamáknak, keresztanyáknak szánt kedves üzeneteinket erre az e-mail-címre, amikkel a május 4-i hétvégén a Családok fáját, egy kaliforniai gyantásciprust díszít fel a Folly csapata. Kiváló meglepetés lehet szeretteinknek, ha együtt fedezzük fel a nekik szóló üzenetet az arborétum gyönyörű ciprusán. Ráadásul a Follyba látogató anyukák, nagyik és keresztmamik vasárnap (a készlet erejéig) ajándék növényeket is kapnak, így csupa meglepetés várja majd őket a hétvégén!

Programok kicsiknek és nagyoknak a Follyban

Számos gyerekprogram vár minket az anyák napi hétvégén, garantált, hogy a kisebbek sem fognak unatkozni. Május 4-én kötetlenül megnézhetjük a húsvétkor megnyílt tobozkiállítást, és barangolhatunk a tobozkörúton, ahol pecséteket gyűjthetünk. Az arborétumban QR-kódos nyomozós játékon is részt vehetünk a nap folyamán. 12:30-tól a lurkókat az ingyenes Folly matiné várja, 13 órakor Kállai Márton hazánk nevezetes fáit bemutató fotókiállítása nyitja meg kapuit, 14 órától családi szabadulószoba vár ránk, 16:30-tól pedig a felnőttek élvezhetik a Szőlőtől a borig névre keresztelt, pincelátogatással egybekötött borsétát. Este 6 órától kezdetét veszi a tavaszi borvacsora, amelyre itt tudtok előzetesen bejelentkezni.

Május 5-én szintén megnézhetjük a tobozkiállítást, és részt vehetünk a pecsétgyűjtésen; fotókiállítás is várja a látogatókat, lesz nyomozós játék és 12:30-tól Folly matiné a gyerekeknek, 14 órától pedig vezetett sétán járhatjuk be az arborétumot.

Ha tehát szeretnénk egy igazán felejthetetlen, örök élménnyel kedveskedni az édesanyáknak, akkor a hétvégén látogassunk el a Balaton környékének legszebb, örökzöldekkel teli arborétumába!

Címkék