Hét balatoni település gondolt egy nagyot és összefogtak, mint a mesében. A Balaton Best Card jóvoltából ezeken a településeken mindent egy kicsit ráérősebben és persze sokkal olcsóbban élvezhetünk az idei szezonban.

Balaton Best Card ötlete nem előzmények nélküli, hiszen a Fertő-tő ausztriai partján már régóta működik a széles körű kedvezményt biztosító turisztikai kártya. Hét balatoni település, Balatonalmádi, Alsóörs, Felsőörs, Csopak, Lovas, Balatonfüred és Tihany most ezt a külföldön már jól bevált rendszert igyekszik a Balaton partjára is átültetni.

A kártyát a fenti települések partner szállásaiban megszállók ingyenesen kapják érkezésükkor. Birtokában pedig egy kisebb felfedezőtúra részesei lehetnek a turisták, hiszen a BBC-t elfogadják például a térség nyolc strandján, sok étteremben, borozóban, múzeumban és kalandparkban is. A strandok az első négy napban 40% kedvezményt adnak a belépő árából, az ötödik és hetedik nap között pedig teljesen díjmentesen lehet strandolni.

Ingyen lehet vele utazni a BalatonVolán feliratú járatokon Balatonfűzfő és Tihany között, illetve a füredi helyi járatokon. A kedvezményrendszer összeállításánál az ötletgazdák a slow turizmus szempontjait is figyelembe vették. Nem kell mindig kocsiba ülni, hiszen ott az ingyenes buszjárat. Így egyrészt a vacsoránál mindenki ihat egy pohár bort, másrészt a körzetet is tehermentesítik a kipufogógáztól. A turisták pedig a kedvezményeknek köszönhetően sokkal ráérősebben, többféle aktivitást is kipróbálhatnak az adott településeken, így mindenki a saját igényének megfelelően ismerkedhet a térséggel.