Bekövetkezett. Itt a nyár utolsó hétvégéje. A tolongás ezután kisebb lesz a strandokon és jöhet a Balaton csendesebb oldala: lehet majd kirándulni, vitorlázni, bortúrázni, vagy bevállalósaknak szörfözni. De ezt az utolsó nyári hétvégét még toljuk meg, még mindig bőven akad jó program a Balatonnál. És még csak most kezdődik az indián nyár.

Péntek 

Balatonfüredi Borhetek - Balatonfüred, Tagore sétány (08. 08. - 31.)

Három hete tart, de pénteken utoljára Manoya-koncerttel, szombaton pedig Ocho Machóval és több mint harmincféle balatoni borral csábít a füredi Tagore sétány. Két ereszd el a hajam, tombolós búcsúbulit terveznek a szervezők. Dúdoljuk azt, hogy jó, jó, jó, de jó veled!

Munkácsy Mihály és a magyar realizmus - KOGART Tihany (07. 10. - 09. 21.)

Napközben érdemes átruccanni a tihanyi KOGART-ba, ahol éppen a magyar realisták remekei sorakoznak. Munkácsy Mihály, Paál László, Mészöly Géza, Mednyánszky László ködös-párás vagy szikrázó napsütésben megörökített tájképei kellő ráhangolódást adnak az őszhöz.

Vágfalvi Ottó kiállítása - Tihanyi Bencés Apátság (08. 29. - 11. 09.)

Ha már Tihanyban vagyunk, és még nincs elegünk a kultúrprogramokból, akkor irány Vágfalvi Ottó kiállítása, akit előszeretettel emlegetik a Balaton (egyik) festőjeként. Ha nem autóval vagyunk, készüljünk egy kiadós mászásra, mert egészen a Bencés Apátságig fel kell jutnunk a művészethez.

Magyar Borok Útja Rallye (08. 29 - 31.)

Pénteken rajtolnak a Magyar Borok Útja Rallye versenyzői Budapestről. A színészekből, politikusokból, újságírókból, üzletemberekből és közéleti személyiségekből álló mezőny Zamárdi, Balatonboglár, Badacsony, Füred, illetve Csopak több bor- és pálinkapincészetében is megáll. A résztvevőknek az egyes állomásokon ügyességi feladatokat kell teljesíteniük, ami az elfogyasztott bor és pálinka mennyiséggel arányosan fog valószínűleg egyre nehezebbé válni. A verseny célja a történelmi magyar borvidékek népszerűsítése.

Állatkertek éjszakája - Veszprém (08. 29.)

A Veszprémi Állatkert is csatlakozott az országos programhoz, így pénteken hosszabbított nyitva tartással, este nyolcig várják a látogatókat. Itt a nagyszerű alkalom, lehet ismerkedni Kibóval, a zsiráffal, vagy Pablóval, az orrszarvúval.

Szombat

Kultkikötő - Balatonföldvár (08. 30.)

Szombatra jó időt mondanak, így ha az ég is úgy akarja, végre eső nélkül fognak lezajlani a balatonföldvári Kultkikötő szabadtéri előadásai. Tizenegy órakor Kristóf, az óriás interaktív mesejátéka szórakoztatja az apróbbakat, este pedig egy felnőtteknek szóló bűnügyi komédia, az És már senki sem, avagy a tíz kicsi néger lesz a színpadon.