Keszthelyen több, mint 1500 négyzetmétert érintő fejlesztési munkákat kezdtek meg télen rengeteg pénzért, mi pedig megszereztünk néhányat a tervek közül. Kiderült, hogy a kastélyban installációk egész sorát ígérő vadonatúj rész lesz, a szomszédos utcában lévő Amazon Szálló homlokzata pedig kísértetiesen hasonlít majd az eredeti, 18. századi formájához.

Februárban komoly építkezés kezdődött Keszthelyen, mivel a kastély üzemeltetői EU-s pályázaton 2 milliárd forintot nyertek. Ebből a pénzből megújul a kastély főbejárata és annak környéke, az emeleti kiállítás, a bormúzeum, a gazdasági bejárat, a hűtőgépház, sőt még egy ideiglenes kiállítótér is. A jelenlegi irodaszárny az átalakítás után az új Festetics Arcképcsarnoknak ad majd otthont, ahol öt teremben installációk egész sora térbeli olvasókönyv formájában mutatja be a hercegi családot. Az első terembe például egy "Festetics Fát" terveznek.

A projekt legdrágább része (1,1 milliárd Ft) az eddig parlagon álló Amazon szálló felújítása lesz: itt kulturális programokat szeretnének tartani, mellette pedig lesz egy állandó kiállításuk is, Főúri utazások címmel. Ha még ez sem lenne elég egy múzeumvárosnak, egy Veteránautó Látogatóközpontot is berendeznek ide.

A kastélytól különálló, de annak közvetlen közelében fekvő Amazon Szállót belülről teljesen kibontják, az eredeti kocsiáthajtóval együtt, ahol a pénztár kap majd helyet. A főhomlokzatot szeretnék az uradalmi építésziroda kőműves mesterének, Hofstädter Kristóf 1776 körüli tervének (lent, 1. kép) megfelelően rekonstruálni (lent, 2. kép), de az épület későbbi bővítéseit is megtartják és felújítják, ráadásul egy új, háromszintes kiszolgáló épületszárnyat is építenek. Miként a Kastélyban, úgy itt is minden megközelíthető lesz a mozgássérültek számára is.

A beruházás harmadik elemeként a lepkeháznak és a növényháznak otthont adó Pálmaház ugyancsak megújul. Itt geotermikus energiát felhasználó talajfűtési rendszert építenek ki, a középső, legmagasabb épületbe pedig egy függőfolyosóval oldják meg az átjárást az oldalsó szárnyakból. A Pálmaházat egyébként hamarosan a látogatási útvonalba is bevonják.