Fogadjunk, hogy nem. Kibővült, megújult, hozzácsaptak még 30 km-t.

Az emelkedőktől nem kímélt 33 kilométer közvetlenül kapcsolódik a már meglévő Balatoni Körúthoz. A Zánkafürdő - Dörgicse - Balatonakali - Mencshely - Halom-hegyi Kilátó - Balatonhenye - Balatoncsicsó - Monoszló - Szentantalfa - Tagyon - Hegyestű útvonal méltán kapta a Panoráma kerékpárút nevet. A fejlesztés itt nem állt meg, a Halom-hegyen és környékén kialakították a Tűzhányó tanösvényt. A kialudt vulkán belsejében véget érő útvonal botanikai,  zoológiai és földtani szempontból is bemutatja hegyet.

Amellett,hogy a felvidéki útvonal eleve magasról szemléli a Balatont, több kilátót is érint, így a Kossuth-kilátót (ahol valamiért szabadtéri színpad és nézőtér is épült) és a Hegyestűt. A Panoráma kerékpárút honlapján több, különböző nehézségű útvonalat is ajánl. Ezek mentén többféle - bringásokra és műszaki problémáikra felkészült -, egymással együttműködő szállás, étterem és pincészet is található.

Balatonakalin biciklikölcsönző és -szerviz is működik. Előbbi igénybevételéhez azonban előzetes bejelentkezés szükséges.

(via: bikemag.hu)