Szinte minden szempontból jobb szezont zárt a BAHART tavalyhoz képest, még akkor is, ha a kánikula nem kedvez a hajózásnak. Most az őszi menetrendet is kitolják.

Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója szombaton egy hajón (hol máshol?) tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az őszi programokra (Nyitott Balaton, Szigligeti Süllőfesztivál) való tekintettel meghosszabbítják az őszi menetrendet október végéig; a legkedveltebb útvonalakon - Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony között - péntek-szombat-vasárnapi napokon folyamatosan indítanak hajójáratokat.

A döntésük összefügghet azzal a ténnyel, amit szintén a szombati sajtótájékoztatón jelentettek be: nyáron minden tekintetben javultak a számaik, több ember váltott jegyet a hajóikra, és ezzel egyenes arányban az árbevételeik összesen 1,8 százalékkal nőttek.

A Tihany és Szántód közötti komp idén is kifejezetten népszerű volt: 875 ezer utast szállított, ami 4,5 százalékos javulás tavalyhoz képest, mellette 255 ezerrel több járművet szállított, ami majdnem 7 százalékos emelkedést jelent.