Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / aktív

szerkesztés

Jövőre már a Fertő-tótól is elbiciklizhetünk a Balatonhoz

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 10. 10. 15:06

Maga a kerékpározásért felelős kormánybiztos ígért be új útvonalakat a balatoni régióban.

Október 7-én háttérbeszélgetést tartott újságíróknak Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, amely után a Magyar Nemzet Online hozott nyilvánosságra részleteket. Ezekből kiderül, hogy a Balaton már 2017-ben részesülne a tervezett fejlesztésekből:

  • Fertődöt Keszthellyel fogja összekötni egy 150 kilométeres szakasz, ami egészen Kismartonig tart majd. (Ezt az útvonalat alacsony forgalmú, már meglévő utakon jelölik ki.)
  • Létesül egy Győr–Pannonhalma–Csesznek–ZircVeszprémBalatonfüred útvonal is, amellyel 100 kilométernyi bicikliút készül el. 

Az év első felében érkezett hír a teljes bringakörút felújításáról, de nem tudunk arról, hogy ennek részleteiről a mostani beszélgetésen szó esett volna. Pedig teendő lenne bőven, mi nyáron a Magyar Kerékpárosklub balatoni felelősével együtt tekertük végig az északi és a déli szakaszt, és mindkétszer az volt a tapasztalatunk, hogy nagyon egyenetlen a Balatoni Bringakörút minősége.

A teljes bringakörút felújítása a korábbi ígéret szerint 2018-ra fejeződne be. A kerékpárutak karbantartását eddig a helyi önkormányzatok végezték (részben ezért találunk rengeteg minőségbeli eltérést az utak között), viszont a kormány Révész Máriusz mostani kijelentése alapján egységes, átfogó kerékpárút-nyilvántartási rendszert vezet be, és az üzemeltetésüket is átveszi az önkormányzatoktól. Tervezik még a városi közbringarendszerek kompatibilissé tételét és országossá bővítését a BuBi mintájára.

Hasonló tartalmak

Admin mode