Bréking / látnivalók & kultúra

szerkesztés

Láttál már partra vetett kilátót? - videó

Szerzők

  • We Love Balaton

2016. 04. 05. 20:19

Nagyon hosszú drónfelvétel mutatja Balatonföldvár magaspartját. Ilyen lesz az a kilátó, amit még nem adtak át.

Balatonföldváron forgattak egy több mint 8 perces drónvideót, amelyen látszik, hogy az új kilátó környékén semmilyen komoly munkálatnak nincs nyoma. Az épület most leginkább egy partra vetett hajóra hasonlít.

A balatonföldvári önkormányzat 2013 őszén nyert el majdnem 475 millió forintot interaktív hajózástörténeti kiállítás és kilátó épület megvalósítására. 2015 februárjában még arról beszélt a polgármester, hogy abban az évben tavasszal elindítják a próbaüzemet, és a szezonra már minden zökkenőmentesen fog működni Ez nem történt meg, tavaly ősszel Holovits Huba azt mondta, hogy a kivitelezőnek javítania kell néhány hibát, csak ezután adják át a kész kilátót. Ekkor 2016 tavaszára ígérte az átadást.

A felvételen az is látható, honnan vágtak ki az önkormányzat megrendelésére több, 60 évnél idősebb fát a magaspartról. Holovits Huba polgármester a sonline.hu-nak ezt egy szakértői véleménnyel indokolta, mely szerint a fák gombától fertőzöttek és balesetveszélyesek voltak. Azt ígérte, hogy helyettük őshonos fákat fognak ültetni.

Holovits Huba polgármester korábban arról beszélt, hogy a 25 méter magas kilátóból tiszta időben az egész Balatonra ráláthatunk.

Hasonló tartalmak

Admin mode