Idén októberben kezdik az építkezést, Füreden összesen 2,5 milliárd forintot költenek a vitorlázás fejlesztésére.

Százötven hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztés kezdődik 2017 októberétől Balatonfüreden. A  füredi kemping területén lévő kikötő felújítását ma jelentette be sajtótájékoztatón Révész Máriusz kormánybiztos, Bóka István, a város polgármestere és Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. A beruházás összesen 2,5 milliárd forintba kerül.

Az ígéretek szerint a felújított kikötőben a vitorlázás mellett más vízisportokra is lesz lehetőség, a sajtóközleményben a szörföt, kajak-kenut és evezős sportágakat emlegetik. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke elmondta, hogy a szövetség szeretné a projekttel megszólítani a potenciális, de eddig inaktív vitorlázókat.

A balatonfüred.hu februárban írta meg, hogy egy "sikeres pályázat esetén akár már ősszel elkezdődhet a Füred Kemping fejlesztése". Ezek szerint a pályázat sikerült, akkori cikkükben arról írnak, hogy "a tervek szerint a vízparti részt felszabadítanák, a sportpálya illetve a játszótér az ingatlanon belül hátrébb költözne". A kemping területét 2014-ben vásárolta meg a város, azóta nem történt rajta fejlesztés.