Idén utcabállal egészül ki a megszokott program, így az 500 vendégen kívül a szélesebb közönség is belekóstolhat a báli hangulatba.

Július 29-én kezdődik a 192. füredi Anna-bál, a Balaton-part és az ország egyik legrangosabb társadalmi eseménye. Idén több újdonsággal is készülnek a szervezők – olvashatjuk az esemény oldalán. A 70 ezer forintért megvásárolható belépők mellett sétálójegyeket is kínáltak, amelyek nem biztosítanak ülőhelyet, viszont 25 ezer forintért beléphetünk velük a bálra, és a hölgyek a sorszámozott herendi porcelánszívet is megkapják. Szintén a bál „kinyitását” szolgálja a Blaha Lujza utcában szervezett utcabál, amely az Anna-bál hangulatához illő elegáns rendezvény lesz, de mégis sokkal oldottabb, nem mellesleg már 2000 forintért kaphatunk rá jegyeket. Ha még közelebbről szeretnétek látni az igazi bált, a parti részen elfejezett óriás kivetítőkön követhetitek az eseményeket, például a hagyományos palotás táncot, amit az Operaház balettművészei adnak elő.

A közönség és a zsűri idén is megválasztja a bál szépét és udvarhölgyeit, akik új motívumokkal díszített, kizárólag az idei bálra készülő porcelán serleget vehetnek majd át. A bálkirálynő a Viktória-mintára épülő Royal Garden mintájú Herendi vázát, udvarhölgyei pedig megújult Rothschild- és Apponyi-mintásat kapnak ajándékba. „Az új serlegvázák formája változatlan, viszont motívumukat újragondoltuk. A bál szépének a serlege Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjén debütált először, Magyarország hivatalos nászajándékaként.” - mondta dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón.

Látványosnak ígérkezik az Anna Fesztivál, azaz a bál kísérőprogramjai, köztük a tavalyi bálkirálynő felvonulása és az idei győztesek sétakocsikázása is, amelyen a három legismertebb történelmi ménesgazdaság, a bábolnai, a szilvásváradi és a mezőhegyesi egy-egy ötös fogattal lesz jelen. Idén először a Magyar Nemzeti Lovas Díszegység is részt vesz az eseményen. Megújul a szívhalászat, és a Balatonhoz kapcsolódó beszélgetések, irodalmi szalonok is színesítik az Anna-bál hetét. Ezeket Juhász Anna vezeti, aki egyben a bál háziasszonya is lesz. Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren az Operagálát, ahol Wagner és Mozart kerülnek a középpontba. Fellépnek majd a Magyar Állami Operaház művészei, vasárnap este pedig operafilm-vetítés lesz a Gyógy téren. Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny, tehetséges hegedűsök zenélnek majd a legjobb prímás díjáért, a kötelező darabok mellett eljátszhatják a kedvenceiket is.