Egy gyönyörű romról, a végnapjait élő Ify-kápolnáról készült látványos videó.

A Szent György-hegyen található Emmaus, más néven Ify-kápolnáról készített videót Varga Norbert és Kozmor Törpe Tamás a Fűrész főcímzenéjére (Charlie Clouser: Hello Zepp) abból az apropóból, hogy a Balatoni értékmentés tájékoztatása szerint a romok közelében megtalálták az egykor itt élő remete, Ify Lajos sírját.

Az emmauszi vacsora (a Lukács evangéliumában olvasható történet szerint Jézus két tanítványa Emmaus faluban találkoznak a feltámadt Jézussal, akit először nem, csak este, a kenyéráldás után ismernek fel) emlékére keresztelt kápolnát és a hozzá tartozó remetelakot többen is a Balaton egyik leghátborzongatóbb, legmisztikusabb helyének tartják.

Az épületek romosságával fordított arányosságban álló, gyönyörű kilátással rendelkező helyet még az '50-es években építette Ify Lajos, akit akkoriban mozdított el a kormányzat a fonyódi plébánia éléről. Családja Szent György-hegyi birtokára visszavonulva órákat gyűjtött, zarándokokat fogadott és harmóniumokat (orgonához hasonló hangú, de pianínó alakú, billentyűs fúvós hangszereket) készített. 1967-ben bekövetkezett haláláig egy zászló felhúzásával jelezte az arra járóknak, hogy látogatható-e belső emigrációjának színhelye.