A füredi zsinagóga épületében korábban volt már szerelőműhely, buszgarázs és lovagi étterem is.

Építészeti szempontból egyszerre izgalmas és hagyományőrző lett Balatonfüred központjától pár percnyi sétára, a Bajcsy-Zsilinszky utcában megbújó egykori Szent Margit-templom, majd zsinagóga felújított épülete, amelynek rendbehozatala még 2017 végén fejeződött be.

Az elmúlt években alaposan elhanyagolt épületet az önkormányzat vásárolta fel,  majd eredeti funkciójának újragondolása mellett döntött. A teljesen megújult területen egy zsinagóga és egy ahhoz kapcsolt kiszolgálóépület nyílt. A tervek szerint az épületegyüttes új, hiánypótló közösségi tér lesz  a környéken, főleg ha az udvaron is megnyílik a kávézó - írja az Építészfórum.

A füredi önkormányzat még 2016-ban pályázott sikeresen a Norvég Alapnál az épület felújítására, amely végül Sugár Péter DLA és Kara László építészeti elképzelései és Dr. Olti Ferenc ötlete alapján valósult meg. A koncepció két fontos alappillére volt, hogy a két épített tér, a régi és az új, határozottan elváljon és jól megkülönböztethető legyen egymástól. 

A közeli könyvtárral közös üzemeltetésbe kerülő épület alkalmas lesz a legkülönbözőbb rendezvények befogadására, a modern szárnyépületben pedig a recepció, ruhatár, és egy, a Zsidó Kiválóságok Háza nevet kapó kiállítás kapott helyet. A templomtér korábbi világából, díszítéséből szinte semmi sem maradt fenn, így azt a lehető legpuritánabb módon újították meg.