Tavaly is alig lehetett kikerülni az építkezéseket Füreden. Idén nem csak mélygarázs feletti részen, de több ikonikus épületnél indul el a munka.

Leghamarabb egy új jégpályával találkozhatnak majd a következő télen a fürediek, de ez csak egy része az elnyert uniós pályázatnak köszönhetően megújuló mélygarázs feletti résznek.

Tavaly a tervekhez képest növekvő költségei és csúszása miatt a hírekben rendszeresen felbukkanó mélygarázst végül a verseny kezdetére átadták. A Zákonyi sétánynál található garázs fölött zöldterületet alakítottak ki, azonban a balatonfured.hu-nak most Bóka István polgármester elmondta, hogy tavasszal építkezések kezdődnek, több épületet is felhúznak ide.

A télen üzemelő jégpálya mellett a Halászkert felőli részen információs iroda, kiállítótér és vendéglő kap helyet. Szintén egy ide tervezett részen alakítanak ki három üzlethelyiséget, de a boltok mellett egy galéria és divattörténeti kiállítóhelynek otthont adó épületet is felhúznak a garázs fölé.

A terv az, hogy a 2019-es szezonra elkészül a beruházás, a teljes ingatlan pedig az önkormányzat tulajdonában marad, így az üzlethelyiségeket és a vendéglátóegységeket bérbe adják.

Két eddig méltatlan állapotú füredi épület közelében is elkezdődnek a felújítási munkálatok az idei szezon után. Új mobiltetőt húznak a Szabadtéri színpad felé, ahol kicsinosítják a nézőteret és az öltözőket is.

Szintén szeptembertől kezdődik az erősen leromlott állapotban lévő, egykori Esterházy-kastély renoválása, ahol a felújítás után nyaralástörténeti látogatóközpont és Balatonfüred történetét bemutató tárlat nyílik.