Június utolsó hétvégéjén levendulázhatunk, új street food bisztrót próbálhatunk ki és két napon át borozhatunk. Legtutibb hétvégi tippjeink következnek.

A hétvégére nem jósol túl jó időt a meteorológia: szombaton napközben 22 fok lesz a maximum, éjszaka 12 a minimum. Vasárnap 23 és 14 fok között ingadozik majd a hőmérséklet, de egyik nap sem lesz eső, még felhő is alig. Ha strandolni nem is lehet majd, de minden mást igen. Van pár ötletünk.

Szomszédoljunk

... a Szomszéd Kertjében, Csopakon! Tóth Attila legújabb helye a falusi kocsma és az újhullámos bisztró fúziója: helyi bor, csapolt sör és street food jellegű fogások is szerepelnek a menüben. Plusz pont, hogy júliusban a focimeccseket is követhetjük itt.

Vagy nézz be a Pörcbe, a frissen nyitott kenesei magyar delikátba, ahol a kézműves termékek mellett a bisztró látványkonyhájában szalonnák és kolbászok mellett vegetáriánus ételeket is kínálnak.

Még nincs vége a levendulaszezonnak

Sőt, igazából most van tetőponton a levendula őrület. A Kőröshegyi Levendulásban például az ültetvények között jógázhatunk szombaton, Tihanyban pedig dübörög a Levendula Fesztivál. Még nem késő a szedd magadhoz sem, bár már erősen megkopaztották a bokrokat.

és zene

Két zenés, boros esemény is lesz a hétvégen: a Gilvesy Bohém Légyottján idén két napig élvezhetik a borrajongók a kilátást, a Szent-Görgy hegy hangulatát és a kilátást, szombaton a Homola Borteraszon pedig az év második DJ a szőlőben eseményén melegítenek be az augusztusi Jazzpiknikre.