A régi villákért aggódók ereiben meghűlt a vér, amikor a kalapácsok csattogni kezdtek Siófokon. A város főépítésze megnyugtatott, a Vitéz Panzió marad, nem fogják lerombolni, bár már nem a városé a védett épület.

Siófok sok fenten és lenten átment az utóbbi évtizedekben, amiből az egyik mélypont az volt, amikor számos régi villaépületről, helyi védettséget élvező házról lekerült a védettség, hogy aztán dózerolni lehessen. Az értékes ingatlanon álló villák helyére aztán az élelmes vállalkozók tucatapartmanházak armadáját húzták fel, jelentősen átalakítva a városképet.

A DK egyik politikusa emiatt rémülhetett meg, amikor a Vitéz Panzió Kozma Lajos tervezte épületét láthatóan bontani kezdték, készített is egy aggódó videót a Facebookra. Ebben elmondja, az épület (irodalom)történeti érdekességét az adja, hogy abban élt Karinthy Frigyes író a harmincas években, egészen 1938-as haláláig, ami szintén itt érte utol. A videón látszik, hogy az épület eléggé romos, törmelékhalmok borítják az udvart, csak a kerítésen lévő emléktábla emlékeztet arra, mennyire fontos ház ez.

A Batthyány utca 46. (két sarokra a Plázstól) sorsával kapcsolatban megkerestük ezért Siófok város főépítészi irodáját, ahonnan egyenesen Molnár Árpád főépítésztől kaptunk megnyugtató válaszokat. Azt írja, az önkormányzat a saját tulajdonú ingatlanát tavasszal eladta egy helyi vállalkozónak, aki elkezdte a felújítását, ami elvileg korhű lesz, ugyanis "a terveket a szintén siófoki Ripszám János Ybl-díjas építész készítette el korabeli fotók alapján."