Ezen az augusztusi hétvégén is tele lesz a Balaton, mégis mutatunk egy olyan helyet, ahol biztosan elfér még a pokrócod, hűsítő zenei programokat kapsz, ráadásul a Balaton egyik legszebb részén piknikezhetsz. Balatonboglárra jön a Kruder & Dorfmeister is.

Augusztus 19-én az ikonikus boglári Gömbkilátó és az alatta hasaló rét ad helyet a Mol Nagyon Balaton Balaton Piknikjének. A mini fesztivált egy szerethető helyen és programokkal igyekeztek összehozni a szervezők. A klasszikus kilátóegység tövében együtt hűsölhetünk, chillezhetünk és fröccsözhetünk a barátokkal, miközben a nyár végi lazuláshoz tökéletesen illő zenei csemegék teszik teljessé ezt a vasárnap estét.

A Piknikre már déltől ki lehet menni (mi is ezt javasoljuk a férőhelyek miatt), ahol meghitt hangulatban bulizhatunk együtt a huszonötödik születésnapját ünneplő Kruder & Dorfmeister nevű formációval. Negyedévszázadosságukat egy négyórás szettel teszik emlékezetessé a boglári réten.

Az esti nagykoncertjük előtt délután egy közösségi jógán is részt vehetünk, ha épp ez hiányozna a harmóniánkhoz. A remixek osztrák császárai előtt déltől Galactic Jackson pörgeti kedvenc lemezeit, kettőtől Daniel Santiago és Daniel Ban lazítja tovább a hangulatot, négy órától pedig a Secret Factory hangol át testet és lelket az esti főkoncertre.

Az 1958-as brüsszeli világkiállításon debütált a szokatlan külsejű magyar kilátó. Terveztek neki üveglapokat is, hogy kávézóként üzemelhessen, végül ez meghiúsult és a mai formájában működik évtizedek óta. A Gömbkilátó elődje fából készült, amire már csak a lábait tartó négy betontuskó emlékeztet. Boglár jelképét 2012-ben újították fel, akkor remek díszkivilágítást is kapott, így egészen biztosan felejthetetlen élmény lesz a fényes gömb alatt bulizni.  

Ha a piknikre igyekeznétek, fontos tudni, hogy a környéken erősen korlátozottak a parkolási lehetőségek, ráadásul más esemény is lesz ekkor a városban, így nagyobb forgalommal számoljatok.

A jegyek 2.990 forintos áron kaphatók elővételben és a helyszínen is. A 11 évnél fiatalabb gyerekek ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen.