Az előttünk álló hétvégét elsősorban a Márton-napi programok határozzák meg, a kötelező libavacsorát követően azonban interaktív tárlatvezetést, jazzkoncertet és egy Csinibaba-előadást is beiktathatunk.

Márton-napi programok a Balaton környékén (11.01-11.11.)

A hétvégi gasztroprogramokat szinte kivétel nélkül a Márton-nap határozza meg, ennélfogva főleg libaételek kerülnek az asztalra. A Balaton körül rengeteg helyszínen készülnek a jeles napra, részt vehetünk Márton-napi vacsorán a Kishegyen, Balatonszentgyörgyön kemencés libasültet ehetünk, de hat csopaki és paloznaki vendéglátóhely is összefog majd november 11. alkalmából.

Részletes gyűjtésünk a Márton-napi programokról ide kattintva érhető el.

Interaktív tárlatvezetés a Bakonyi Házban (11.09., Veszprém)

November 9-én érdekes koncepció mentén járhatjuk körbe Lipéczné Karsai Henriett néprajzkutató muzeológus vezetésével a veszprémi Bakonyi Házat. Mindössze egy mécsessel a kezünkben fedezhetjük fel a szalmatetős, döngölt padlós épületben, hogyan élt egykor a környéken a református kisnemesi lakosság.

Bakony Expo 2018 (11.09-11., Veszprém)

Veszprém Aréna ad otthont idén a Bakony Expónak, ahol megismerkedhetünk a környékre jellemző ízvilággal, receptekkel és különlegességekkel. A bakonyi ízek vásárához rengeteg kulturális- és gyermekprogram is társul.

Csinibaba (11.09. és 11.11., Veszprém)

Ezen a hétvégén pénteken és vasárnap is előadják a veszprémi Hangvillában a Csinibaba című, Tímár Péter által rendezett és Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változatát. Az 1997-ben bemutatott, mára már klasszikusnak számító zenés vígjáték a ’60-as évek elejére repít vissza bennünket, a cselekmény középpontjában pedig a KISZ által meghirdetett Ki mit tud? áll.

A Magyar Nyelv Napja a Balatonnál (11.10-13., Balatonfüred, Zamárdi)

Balatonfüreden is szerveznek programokat a hétvégén a Magyar Nyelv Napja alkalmából. Szirtes Edina Mókus és Jammal közös koncertjével indul a november 10. és 13. közt zajló programsorozat, melynek fókuszában a kétszáz éve született Arany János lesz.

Hétvégi túratipp – Túra a Béke Sztúpához

Erre a hétvégére a zalaszántói Béke Sztúpát ajánljuk úti célként egy könnyed őszi túrázáshoz. Közép-Európa első buddhista szentélyét kocsival a legkönnyebb megközelíteni, de Zalaszántó központjából gyalog is nyugodtan nekivághatunk a Kovácsi-hegynek. Utunk présházak közt, a Zalai-dombság panorámája által övezve vezet a sztúpának helyet adó Világosvár nevű tisztáshoz.