Hamarosan indul a menetrendi hajózás a Balatonon. A kompok már készen állnak, a Barosst nemrég felújították. Már vízen várja az indulást, ami a hétvégén is megtörténhet.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, most már csak "pillanatok kérdése", hogy a tavasz beköszöntével a kompok is kifussanak a Balatonra - a tavalyihoz képest bizonyos járműtípusokra más áron, drágábban.

A vízre szállást karbantartási munkálatok is megelőzik - írta meg a sonline.hu. Ez történt az elmúlt öt hónapban a Baross Gáborról elnevezett hajóval is, mely a Balatoni Hajózási Zrt. kompflottájának legfiatalabb tagja. A 470 tonnás, 41 méter hosszú és 24 személyautó szállítására alkalmas jármű hajótestét javították elsősorban a szakemberek, de a hajtómű, a főmotor karbantartása is megtörtént, valamint az ütköző görgőket is cserélték és korrózióvédelmi feladatoknak is eleget tettek. "Emellett az utazók számára is érzékelhető külsőség, hogy a mentőmellények tárolására szolgáló szekrényeket a zárt folyosón helyezték el, így ott valamelyest csökkent az ülőhelyek száma" - írja a Sonline.