Szeretnéd, hogy gyermeked talpraesettebb és magabiztosabb legyen? Hogy többet legyen a szabadban és fedezze fel, szeresse meg a természetet? A vitorlázás pontosan ezt kínálja, és ha azt gondolod, hogy ez egy szűk, kiváltságos réteg sportja, akkor június 6-án erre rácáfol a GoBoating nap!

"Szállj vízre, és fedezd fel a Balatont másképp! Úgy, ahogy talán még sosem láttad – éld át velünk a Felfedezés élményét!” - ez a Vitorlázz Itthon turisztikai portál egyik fő üzenete. A cél a legkisebbeknek is megmutatni a vízen járás szépségét, illetve azt, hogy a túravitorlázás keretében megannyi különleges hely és élmény vár még felfedezésre. Ennek az élményének a megszerzése pedig elsőként nem máshol, mint a vitorlás iskolákban történik. A sportág, valamint a képzőhelyek, táborok megismeréséhez vezető legrövidebb út pedig nem más, mint a GoBoating.

A szelek szárnyán röpülés örömét mindenki megtapasztalhatja, gyermekek és felnőttek egyaránt. Idén június 6-án az ország 6 vízterületén, 21 helyszínen próbálhatják ki a diákok a hajózást és élhetik át a vízparti szórakozás önfeledt hangulatát a vitorlázás „nyílt napján”.

Mit adhat gyermekednek a vitorlázás?

A vitorlázás különleges sport, aminek rengeteg jótékony hatása van a testi, lelki fejlődésre. Talán el sem hiszed, de 8 éves gyermeked már képes megtanulni, hogyan kormányozzon egymaga egy kis vitorlás hajót. Ez nagy felelősség és egyben óriási sikerélmény számára, melynek hála, épül az önbizalma, valamint egy új és összetett készséggel lesz gazdagabb. A friss levegőn töltött idő megtanítja tisztelni és szeretni a természetet és felfedezni annak szépségeit. Nem utolsósorban a vitorlázás közösségi sport: a fedélzeten átélt kalandokból életre szóló barátságok születhetnek. Kevés tevékenység egyesít ennyi előnyt magában, és ezt saját szemeddel is láthatod, amikor gyermeked lebarnultan, vizesen, de széles mosollyal meséli majd a GoBoating napon szerzett élményeit.

Hat vízfelületen vitorlázhatsz!

Különösen a gyermekek számára a kisebb tavak is tökéletes helyszínként szolgálnak a vitorlázás megismerésére és megszeretésére. Idén június 6-án az ország hat vízterületén is Go Boating nyílt napot tartanak: a Balaton mellett a Velencei-tavon, az Orfűi-tavon, a Tisza-tavon, a tatai Öreg-tavon és Pakson is kipróbálhatják a vitorlázást.

A GoBoating napon 21 vitorlás klub szervez programokat. A nap egyik része természetesen a vízen zajlik, ahol a gyerekek különböző könnyen kezelhető, kisméretű oktató hajókkal kóstolhatnak bele a vitorlázás gyakorlatába a klub edzőinek a segítségével. Emellett a parton a vízen járás szépségeiről, a vízparti élményekről és különleges helyekről tudhatnak meg többet. A Go Boating napon résztvevő egyesületek mind a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlás Suli programjának tagjai, így magas színvonalon, megbízható környezetben foglalkoznak utánpótlás-képzéssel és gyermektáborok szervezésével. Ezért, ha a gyermeked beleszeretett a vitorlázásba, abban is segítséget kaphatsz, hogy hol és milyen keretek között folytathatjátok ezt.

Hogyan jelentkezhetsz?