Az autóbusz és trolibusz megállóhelyek burkolt felületei időnként felújításra szorulnak, mivel a fokozott igénybevétel miatt a felület széttöredezik és balesetveszélyessé válik. A megállóhelyek felújításakor egyre nagyobb gondot fordítanak az akadálymentes közlekedés megvalósítására.

A Pureco-nál elérhető BuStop szegélykövek hozzájárulnak ahhoz, hogy a járművek a lehető legközelebb tudjanak a megállóhoz állni, segítve ezzel a kisgyerekeseket vagy a mozgáskorlátozottakat.

A BuStop szegélykő jellemzői

Ezek a típusú szegélykövek Európa-szerte nagy népszerűségnek örvendenek funkcionalitásuk miatt. Magas esztétikai kialakításuknak köszönhetően a városképbe is jól illeszkednek. Az akadálymentes szegélyek egy méteres, előre gyártott elemekből állnak, amik különböző módon variálhatók, az adott helyszínhez igazodva. A műszakilag egyedülálló, egymáshoz tökéletesen illeszthető elemek hozzájárulnak a gyors és biztonságos, akadálymentes közlekedéshez.

Az akadálymentes szegélyek speciális, ehhez a termékhez kifejlesztett betonból készülnek. Ennek a betonnak a tulajdonsága, hogy magas szilárdságú, levegőztetett anyagból készül, mikroszilika hozzáadásával. Az elemek nagy teherbírásúak, ellenállóak az időjárás és a vegyi anyagok okozta károkkal szemben. Háromféle méretben, különböző panelekben gyártják a megállóhely útburkolati magasságához illeszkedve: 160 mm, 200 mm, 240 mm. Rendelhető behajtható és kihajtható megálló panel, közbenső lap, átmeneti lemez. A 240 mm-es elemek beépítésével nulla szintkülönbség érhető el a jármű padlózata és a szegély között. A szegélyeket betonszürke színben gyártják, de különböző színárnyalatokban is rendelhető.

A BuStop szegélyek előnyei

  • A felvezetési íveléssel segíti a tömegközlekedési járművek precíz bevezetését a megállóba.
  • Az akadálymentes szegélyek igazodnak a járművek kerekeihez, ezáltal a  gumiabroncsoknak is védelmet nyújtanak.
  • Ellenállóképesség az elcsúsztató, pontszerű erőhatások ellen, amik tönkretehetik a burkolatot.
  • Építése és szétszerelése is gyorsan, egyszerűen megoldható, időjárási körülményektől függetlenül.
  • Csúszásmentes felülete garantálja a biztonságos fel- és leszállást. Gyorsabb és folyamatosabb utasforgalmat biztosít.
  • A pontos vezetés és a jól megválasztott magasságú elemek egymáshoz illesztésével egyedülálló megoldást kínál az utasok kényelme és gördülékeny kiszolgálása érdekében.